Trudnoća i majčinstvo

PO NARODNOM VJEROVANJU NAŠE BAKE SU ZNALE KOG SPOLA ĆE BEBA BITI: Evo na koji NAČIN su POGAĐALE, jedno se tiče KONCA

Napisao H. H.

Zato, ako vam je lice odjednom puno bubuljica i akni, nemojte kriviti hormone jer možda mala ljepotica dolazi na svijet

Kog će pola biti beba, pitanje je koje muči većinu budućih roditelja. Iako na ultrazvuku odgovor može da se dobije već od 18. nedelje trudnoće, on ne mora sto posto da bude tačan.

Dok iščekujete taj veliki događaj, donosimo vam šest zabavnih ideja da, onako kako su to radile naše bake, saznate da li stiže bata ili seka.

Visoko ili nisko

Ako nosite visoko i ljudi vam stalno govore da vam je trudnički stomak visok, trebaće vam posteljina plave boje. Ako nosite nisko, stiže curica.

Miruj, srce moje

Bebin broj otkucaja srca mogao bi otkriti njen pol. Ako je više od 140 otkucaja u minuti, u stomaku je devojčica, a ako je ispod 140 otkucaja – bata.
Kiselo ili slatko

Žudite za čokoladom i sladoledom svaki bogovetni dan? Navodno, devojčice mnogo vole slatkiše. A ako je kiselo i slano vaš izbor, mogao bi biti dečak.

Lep ten ili ne

Urbana legenda je da devojčice “kradu” maminu lepotu. Zato, ako vam je lice odjednom puno bubuljica i akni, nemojte kriviti hormone jer možda mala lepotica dolazi na svet.

Jake jutarnje mučnine

Ako vam je u prvom tromesečju najbolji prijatelj bila ve-ce šolja, počnite da smišljate žensko ime. Ako mučnine nema – dečak je.

Venčani prsten

Skinite burmu (ako možete) i vežite konac oko nje. Stavite tačno iznad stomaka. Posmatrajte kako se pomera. Ako se vrti ukrug, bićete roditelji ćerkice. Ako ide napred-nazad, stiže momčina. I nemojte da varate.

Komentari

komentara