Trudnoća i majčinstvo

Princeza Dajana se porađala 9 sati, a Čarls je na to imao ružan komentar

Napisao H. H.

Britanski mediji ovih dana objavili su srceparajuću pozadinu dana kada je princ Hari došao na svijet.

Tog 15. septembra 1984. godine osvanuo je blag, sunčani jesenji dan. Novinari i fotoreporteri opkolili su bolnicu “Sent Mary”, a kada su se princeza Dajana i Čarls pokazali, vidjelo se da Čarls baš i nije oduševljen.

Izraz lica bio mu je rezervisan, dok je Dajana blaženo gledala u svoj zamotuljak u kome se krio princ Hari. Ušli su u kola i krenuli u novu avanturu, sada kao četvoročlana porodica, prenosi “Zena Blic“.

Dajana je u tom trenutku imala svega 23 godine i trebalo je da joj to bude jedan od najsretnijih dana. Umjesto toga, dočekala je poniženje i duboku tugu.

Samo začeće princa Harija bilo je pravo čudo, primjećuje Kejti Nikol, biograf kraljevskog dvora. Ona je u svojoj knjizi “Hari: Život, gubitak i ljubav” otkrila nove, javnosti nepoznate detalje. Hari je došao na svijet kada je brak Čarlsa i Dajane već počeo da propada, a Dajana se nadala da će Hari popraviti stvari.

Kroz cijelu trudnoću Čarls je naglašeno govorio kako želi djevojčicu. Međutim, Dajana je saznala da čeka dječaka i u strahu od njegove moguće reakcije, tu informaciju zadržala je za sebe.

Osvanuo je taj 15. septembar i krenuli su trudovi. Sve se odvijalo isto kao i dve godine prije toga. Dajana se porađala devet sati i donela na svijet Harija.

Prve riječi koje je Čarls izgovorio kada je video Harija bile su: “Au…dječak je, a čak ima i rđavu kosu”, misleći na riđu nijansu kose.

Čarls je odvezao Dajanu i Harija u palatu i tu su se stvari dodatno komplikovale. Čim ih je dovezao, pokupio se i otišao da igra polo, što je Dajani slomilo srce. Svaka nada da će prinova pomoći da se njihov odnos obnovi pala je u vodu.

– Nešto u meni je umrlo tog trenutka. Hari je došao u već razoren brak i sve je išlo samo nizbrdo – otkrila je kasnije Dajana Nikol u dugim razgovorima.

Danas, primećuju britanski mediji, princ Čarls izgleda mnogo srdačnije i srećnije, a zaslugu za to pripisuju Kamili koja, kako primećuju “od njega čini pravog prestolonasljednika”. Takođe, primijećuju mediji, Čarls je mnogo bolji deda nego otac.

Na Harijevom krštenju, Čarls je prišao Dajaninoj majci i rekao joj: “Baš smo razočarani, nadali smo se devojčici”. Dajanina majka bila je užasnuta tim komentarom.

– Moji unuci ga obožavaju. Najviše vole kada im čita “Harija Potera” jer Čarls može da imitira beskrajno mnogo različitih glasova – prokomentarisala je Kamila, dok princ Vilijam takođe kaže da je Čarls “sjajan deda”.

Komentari

komentara