Trudnoća i majčinstvo

Postala majka u 50. godini života: “Jedva smo je dočekali”

Napisao H. H.

U porodilištu niškog Kliničkog centra u srijedu u podne Nišlijka Aleksandra Živković rodila je djevojčicu, a svoje prvo dijete nakon trudnoće i porođaja koji su prošli bez problema dobila je u 50. godini.

Čekali su je dugo, a djevojčica će na ime sačekati još neki dan. Majka, Nišlijka porijeklom iz Vlasotinca, još bira kako će se zvati beba rođena sa 3.280 kg i 50 cm.

“Ne mogu da vam opišem koliko smo radosni. Jedva smo dočekali to dijete”, kaže brat majke Miloš Živković.

Majka i beba su dobro i još su u porodilištu. Tamo kažu da se rijetko dešava da su majke koje rađaju prvo dijete tih godina.

Načelnik Ginekološko-akušerske klinike u srbijanskom Nišu Bojan Lukić objašnjava da to bude slučaj tek jednom u nekoliko godina.

“Vrlo rijetko se dešava, nemamo egzaktnu statistiku kada je o tome riječ, ali svakako je kuriozitet i raritet kada se to desi”, kaže Lukić.

Republički zavod za statistiku Srbije je ima, a odnosi se na to kada žene rađaju prvo dijete. Podaci kažu da su one najčešće stare od 25 do 29 godina, prenose “Južne vijesti”.

Aleksandra Živković pobiijedila je statistiku. Trudnoće kod žena tih godina smatraju se rizičnim, a njena je, kaže, prošla bez problema i nada se da će već za neki dan biti puštene kući.

Komentari

komentara