Trudnoća i majčinstvo

Majka je tvrdila da je slučajno ugušila bebu tokom spavanja, ali dan kasnije urađena je autopsija i istina je isplivala na vidjelo

Napisao H. H.

Jedna žena iz Indijane uhapšena je i optužena za smrt svoje bebe, kojoj je u organizmu pronađena droga met.

Kad je 36-godišnja Ešli Rans pozvala hitnu pomoć rekla je da se tokom sna prevrnula preko bebe, međutim istražitelji su otkrili da to nije razlog smrti djeteta.

– Uzrok i način smrti utvrdio je forenzički patolog i on je zaključio da je novorođenče umrlo od trovanja metamfetaminom i da je u pitanju ubistvo – izjavila je zamjenik tužioca oblasti Maršal Tami Napijer.

Autopsija je obavljena dan nakon smrti djeteta i u njegovom organizmu su pronađeni tragovi amfetamina i metamfetamina. Majka je prvo rekla da je koristila samo marihuanu i da je bila svjesna mogućnosti da tokom dojenja prenese drogu bebi. Tek kasnije, kad su došli rezultati obdukcije, ona je priznala da je bila na metu dva dana prije smrti novorođenčeta.

– Svake godine imamo slučajeve ljudi koji su zaspali sa bebom u naručju na fotelji ili u krevetu ili nekako dođe do gušenja djeteta uslijed nezdrave prakse – dodala je Napijer.

Majka je u pritvoru a prijeti joj 20-40 godina zatvora. Još nije određen datum saslušanja, piše “Srbija Danas“.

Komentari

komentara