Trudnoća i majčinstvo

RODITI DIJETE PRIJE 50 GODINA BILO JE DRUGAČIJE NEGO DANAS Žena objavila pravila kojih su NOVE MAME morale da se pridržavaju nekada

Napisao H. H.

Bolnice imaju svoja pravila koja moraju poštovati pacijenti, kao i majke koje su se porodile, a bila su mnogo drugačija prije 50 godina.

Mikala Henson preturala je po maminim stvarima i našla jedan papir iz bolnice sa listom čudnih pravila.

“Koliko su se stvari promijenile! Ovo je iz 1968. godine. Hvala Bogu da se sve promenilo. Ne mogu da zamislim da je ovako i danas”, napisala je Henson u statusu pored fotografije, koja je od objave postala viralna.

Među bizarnim pravilima za nove mame, dokument nalaže u koje vreme smeju da dolaze posetioci, kao i kada beba mora da bude nahranjena. Na papiru piše kako niko ne sme da bude u sobi dok majka doji dete, pa čak ni otac deteta. To je pravilo posebno zaintrigiralo žene.

Na papiru postoji i specifičan uput o tome koliko dugo majka sme da doji (u prva 24 sata samo po pet minuta, a drugi i treći dan sme i sedam). Navedene su i namirnice koje majka ne sme da jede, uključujući čokoladu, sveže jabuke, jagode, trešnje, kupus, luk i zelenu tortu od kokosa,piše Kurir

Ovaj dokument sve vreme kruži društvenim mrežama, a žene posebno komentarišu ova smešna pravila.

Komentari

komentara