Trudnoća i majčinstvo

“Mama, gdje si? Plakala sam i uzrujana sam” – Pretužna pisma djevojčice (9), koja imaju samo JEDNU PORUKU, SLOMIT ĆE VAŠA SRCA!

Napisao H. H.

Majka koja je ostavljala i zaključavala svoje dvoje djece kod kuće kako bi odlazila da pije i drogira se pošteđena je zatvora. Na sudu su pročitane srceparajuće poruke njene devetogodišnje kćerke, koja se morala brinuti o svom dvogodišnjem bratu.

Jednom prilikom djevojčica je izašla kroz prozor sa svojim bratom i pitala komšiju za pomoć, piše “Srbija Danas“.

Neke od poruka glase:

– Cijelu noć smo plakali za tobom i zaista sam zabrinuta.

– Mama, gdje si? Nedostaješ mi. Plakala sam i uzrujana sam. Probudi me kad se vratiš. Hvala mama – napisala je djevojčica.

Djevojčica je ostavila još jednu poruku u kojoj je rekla da je odvela brata u kuću njihove tetke. Kada su djeca stigla u kuću rođaka imala su visoku temperaturu, a djevojčica je imala ugrize od insekata.

Bašir Ahmed, tužilac na ovom slučaju, rekao je da je ta žena bila “predana majka” sve do raspada odnosa sa ocem djece 18 mjeseci prije krivičnih djela.

Opisujući prekršaje na suđenju u Kraljevskom sudu u Lidsu (Zapadni Jorkšir) tužilac je rekao da je majka rekla kćerki da će je “testirati” drugog novembra prošle godine.

– Ostavila je djecu zaključanu u kući bez sredstava za komunikaciju. U kući nije bilo fiksnog telefona, nije bilo mobilnog telefona. Nije bila tamo kada su se djeca probudila – ističe tužilac.

U jednom trenutku, djevojčica je napisala poruku:

– Otišla sam gore u krevet jer ne mogu da držim oči otvorene. Ja i brat te volimo. Mnogo nam nedostaješ. Možeš li da nas probudiš kad se vratiš. Cijelu noć smo plakali i zaista sam zabrinuta – piše u poruci.

Na sudu je rečeno da je djevojčica ostala bez papira i nastavila je da piše na kuhinjskom stolu i to karminom.

– Molim te, dođi gore u krevet s nama.

Kako se majka nije vratila kući dva dana kasnije, djevojčica je izašla kroz prozor sa svojim bratom kako bi upozorila komšiju. Pozvana je policija i pronašla kuću u “neredu”.

Djevojčica je rekla policiji:

– Moja mama je otišla u petak uveče i nije došla kući – rekla je djevojčica.

Majka je osuđena na osam mjeseci zatvora, a kazna je suspendovana na dvije godine i naloženo joj je da učestvuje u 20-dnevnom programu za rješavanje njenog prekršaja.

Žena se izjasnila krivom za četiri krivična djela zanemarivanja djece.

Komentari

komentara