Trudnoća i majčinstvo

I vi ćete željeti odmah ovo da uradite: Način na koji ova mama svakodnevno motiviše svog sina oduševio je učiteljicu (FOTO)

Napisao A. K.

Bilo joj je potrebno samo nekoliko minuta, a potez koji je napravila trajno će uticati na život njenog deteta.

Objava jedne učiteljice na internetu pokazala nam je da postoji bezbroj načina da našoj deci stavimo doznanja koliko su posebni.

Amanda Koks, učiteljica iz Teksasa, tražila je od svojih učenika da izvade svoje olovke kako bi ih zarezali. Među njima bio je i ovaj dečak, koji je takođe dao svoje.

„Kada sam ih oštrila primetila da na nekoliko njih nešto piše. Zatim sam shvatila da je njegova mama odvojila vreme i nešto napisala na njima. Pitala sam ga da mi pokaže i ostale svoje olovke, a ono što sam čitala rastopilo mi je srce“, napisala je učiteljica na Fejsbuku u svom postu.

Dečakova mama napisala je poruke ljubavi i ohrabrenja na svakoj olovci kako bi ih on svaki dan video i pročitao. Svaka olovka ima posebnu poruku:

Talentovan si

Ovo će biti sjajna godina

Ti si kreativan

Ti si fenomenalan

Nikad nemoj da odustaneš

Možeš ti to

Ti znaš

Ti si matematički čarobnjak

Ti si inteligentan

Ponosna sam tebe svaki dan

Volim te

Imaš briljantan um

Ti si predivan

Ti znaš da rešavaš probleme

Ti si savršen

Ponosna sam na tebe

Promenićeš svet

Ti si neverovatan

Ti si najbolji

Ti si važan

Učiteljica Amanda bila je neverovatno dirnuta ovom gestom. „Za ovo je njegovoj mami trebalo samo nekoliko minuta, ali to ulepšava svaki njegov dan. Bilo mu je neprijatno zbog toga što je mama napisala na njegovim olovkama. Ali zahvaljujući svojoj mami bio je svestan sopstvene vrednosti i želeo je taj osećaj da podeli sa svojim drugarima“, napisala je učiteljica u svojoj objavi.

„Čak i ako mislite da je ovo sladunjavo ili nemate dovoljno vremena ili mislite da to neće imati veliki uticaj, pomislite da ste vi jedini koji to svom detetu govorite i podsećate ga na ove stvari, a SVAKO dete treba da zna koliko vredi. Zato se ja i bavim ovom poslom“, napisala je na kraju u svojoj objavi koja je podeljena više od 230 hiljada puta.

 Izvor: Miss7

Komentari

komentara