Trudnoća i majčinstvo

Samo 10 dana nakon što je rodila trojke, iznenada je UMRLA. Kada je muž pronašao OVO u njenoj kutiji sa lijekovima, sve mu je bilo jasno

Napisao H. H.

Kesi i Džoi Rot upoznali su se 2004. godine na poslu i zaljubili. Dvije godine kasnije su se i vjerili, a ubrzo i oformili porodicu. Nakon dvoje djece, 2015. godine Kesi i Džoi su saznali da će dobiti trojke.

To je značilo da će imati petoro djece mlađih od 7 godina. Dvije starije kćerke, Kloi (6 godina) i Tenli (2 godine), nisu mogle da dočekaju nove članove porodice. 29. janura 2016. godine Kesi je donijela na svijet dva dječaka i djevojčicu. 5. februara, Kesi je po prvi put držala svoje bebe, a po povratku kući, Kesi i Džoi proveli su jutro pripremajući jaslice za bebe. Ipak, samo 10 dana nakon što su čudesne trojke došle na svijet, njihov život se promijenio u trenu, piše “Blic“…

Još u bolnici doktori su otkrili da Kesi ima ugrušak krvi u plućima, ali ubrzo nakon porođaja joj je bilo bolje. Dalji testovi su pokazali da Kesi nema više ugrušaka, ali da je njeno srce pod pritiskom. U tom momentu nije imala drugih simptoma, te je puštena da ide kući. Ona i Džoi su riješili da probleme sa zdravljem ostave za sobom i da se posvete porodici, ali dva dana nakon što je puštena kući, probudio ju je oštar bol u grudima.

Prema organizaciji “March of Dimes” ugrušci krvi češće nastaju tokom trudnoće kako tijelo ne bi izgubilo previše krvi tokom porođaja i zbog toga doktori ne preporučuju nikakve lijekove. Protok krvi u nogama je slabiji tokom trudnoće. To je zato što su krvni sudovi oko karlice uži, a materica raste, te vrši pritisak na karlicu.

Ispostavilo se da je Kesi bez ičijeg znanja pila lijekove protiv ugrušaka, koji su u kombinaciji sa hormonima i lijekovima poslije porođaja imali fatalno dejstvo.

Džoi je ostao sam, u žalosti, da podiže svoje petoro djece kao samohrani otac. Ne postoje riječi kojima bi, kako kaže, mogao da opiše šok i bol koji je osjetio kada je izgubio Kesi. I mada je bilo perioda kada je pomišljao da sebi prekrati bol i odustane od svega, on se sada prilagođava životu sa petoro djece.

Priznaje da je ponekad teško uspostaviti ravnotežu. Ipak, Džoi je nevjerovatno jaka osoba i trudi se zbog svoje djece da bude otac za primjer.

“Moraš biti tu za svoju djecu. Ne možete tek tako odustati kada znate da petoro male djece zavisi od vas. Sada svu pažnju i odgovornost posvećujem ovim malim bićima, uspomena na njihovu majku sada živi kroz njih”, izjavio je Džoi.

 

Komentari

komentara