Trudnoća i majčinstvo

Vesela i brojna porodica: Roditelji s troje djece dobili šestorke!

Napisao A. K.

Peteročlana porodica postala je veća za šest novih članova. Eric i Courtney Waldrop dobili su zdrave šestorke u decembru 2017. Roditelji su nakon prvotnog straha izgurali trudnoću i porod te nakon samo nekoliko mjeseci organizirali su fotografiranje svojih uspavanih štruca.

– Nevjerovatno sretan je osjećaj imati svih šestero s nama kući. Životi su nam zauvijek promijenjeni. Nemamo riječi za opisati taj blagoslov, uzbuđeni smo početkom novog života za sve nas – rekao je par za People.

Tri djevojčice i tri dječaka nazvali su Rivers, Rayne, Rawlings, Blu, Tag and Layke. Par od prije ima tri sina, najstarijeg Saylora rođenog 2008. i blizance Walesa i Bridgea.

Eric i Courtney upoznali su se u srednjoj školi, a vjenčali su se godinama kasnije 2004. Od samog početka željeli su veliku porodicu, nažalost prvih nekoliko trudnoća završilo je spontanim pobačajem, prije nego su dobili svog prvorođenca 2008. Za drugu trudnoću odlučili su koristiti medicinsku pomoć pri oplodnji, što je rezultiralo rođenjem blizanaca.

Nakon nekog vremena par se odlučio na novo proširenje porodice, isprva bez pomoći i tretmana. Nakon što je zatrudnjela Courtney je izgubila to dijete. Nakon čega je par ponovno pomoć potražio u potpomognutoj oplodnji. Nakon nekoliko mjeseci tretmana dobili su iznenađujuće vijesti – dobit će šestoro djece.

Isprva su bili potpuno prestrašeni, kako će krhka i sitna žena Courtney uspjeti iznijeti trudnoću. Sve se sretno završilo kada je u 30-oj sedmici rodila svih šestero zdravih mališana, 11. decembra 2017. Nakon kraćeg vremena u bolnici, djeca i majka pušteni su kući. Ova brojna porodica i njihova priča privukla je veliku pažnju medija, a kuća TLC o njima snima i dokumentarni film, koji će izaći na jesen.

(Azra)

Komentari

komentara