Trudnoća i majčinstvo

Oglas za dadilju ismijan na internetu – Evo što sve traže i za koju platu

Napisao H. H.

Jedan oglas za dadilju objavljen na oglasnoj ploči u australijskom Sydneyju privukao je pažnju zbog cijele liste zadataka i za njih neprikladnog honorara.

Mi smo porodica iz Balmaina i tražimo dadilju za poslije škole (25 australijskih dolara po satu) s početkom u 2018. godini“, navodi se u oglasu.

Navodi se da su termini za brigu o djeci od 14.45 do 18.15 sati ponedjeljkom, utorkom, srijedom i četvrtkom, a da su djeca stara osam i četiri godine, piše “Večernji“…

Od buduće dadilje očekuje se da pokupi djecu iz škole i vrtića pa mora imati vlastiti automobil i vozačku dozvolu. Osim dobre ličnosti od dadilje se očekuje izvrsnost u engleskom jeziku jer, kako se navodi u oglasu, očekuje se da starijem djetetu pomaže u pravopisu i sa zadaćom.

Ostale dužnosti uključuju pripremu večere za djecu, kao i užine za školu, šetnju našeg psa, kao i manji kućanski poslovi poput slaganja odjeće“, stoji u oglasu, prenosi “News.com.au”.

Ističu da bi im odgovarao student ili neko ko ima par slobodnih sati, a osoba mora imati sve potrebne certifikate o čuvanju djece i pružanju prve pomoći.

Oglas je postao hit na društvenim mrežama, a prvi komentar dobili su na samom oglasu. Neko im je hemijskom olovkom napisao: “Ne tražite puno za 25 dolara po satu, zar ne?“.

Komentari

komentara