Trudnoća i majčinstvo

POMOZIMO TRUDNICI IZ TUZLE: Imala sam tri spontana pobačaja, sada mi je četvrti mjesec trudnoće i svaki dan do porođaja trebam primati inekciju koja košta 5 KM!

Napisao A. K.

Na jednu Facebook grupu gdje se okupljaju žene koje su postale ili će tek postati majke javila se izvijesnila Alma Salkić sa apelom da joj se pomogne. Ona je iz Tuzle i do sada je imala tri spontana pobačaja i ovo joj je prvi put da je stigla do četvrtog mejseca trudnoće. Ona svaki dan izdvaja 5 KM za inekciju koju mora primati sve do porođaja, jer njen muž prima platu od 400 KM, koja ide u kredit i druge životne potrebštine. U cjelosti vam prenosimo njeno obraćanje Facebook grupi.

“Ja sam Alma iz Moluha (Tuzla). Deset godina sam radila u slastičarnoj, imala sam tri spontana pobačaja i ovo je prva trudnoća da dođem do 4 mjeseca. Svaki dan do kraja trudnoće koristim inekcije Clexane 2000 mg. Jedna inekcija košta 5 KM, a svaki dan je moram primiti.

 

Naime, moj problem je da sam nezaposlena, a muz ima platu 400 KM i od nje plaćam režije i ratu kredita, ne ostane mi ni osnovno za život. Jučer sam bila na pregledu i doktorica mi je rekla da sljedeći pregled moram donijeti nalaz od fetalnog koji moram platiti privatno, a najjeftiniji je u plavoj poliklinici – 150 KM, ja molim ako ima bilo ko da mi pomogne i uplati taj pregled lično u plavu polikliniku“, apelovala je Alma.

 

Molimo sve zainteresirane koji su voljni pomoći Almi kako bi obavila pregled ili doprinijeli finansijski ili na bilo kakav način, budući da svaki dan plaća inekcije da joj se jave na Facebook profil:
https://www.facebook.com/alma.salkic.507?fref=nf

 

Ekskluziva.ba

Komentari

komentara