Trudnoća i majčinstvo

Priča za sve očeve: Svaki otac koji ima kćer ovo obavezno mora pročitati

Napisao H. H.

Nitko mi nije rekao da će tako brzo početi primjećivati dečke

Kao i većina očeva, jako sam zaštitnički nastrojen i smatrao sam da su muškarci ‘predatori’, a djevojke ‘žrtve’. Sve je palo u vodu kada je moja mezimica izjavila da joj se sviđa konobar u kafiću u koji smo zalazili. Konobar je imao 19. godina, a ona tri.

Nitko mi nije rekao da se još više mogu zaljubiti u svoju ženu

Zbog kćeri puno bolje razumijem svoju ženu. Naime, često mi nije bilo jasno zašto se moja supruga toliko rastuži kada nam propadnu neki planovi, a onda sam shvatio da to isto radi i naša kćer. Budući da su osjećaji moje mezimice potpuno nevini i čisti, bio sam primoran shvatiti kako se dijete osjeća kada mu propadnu planovi. Radeći to, shvatio sam da se i moja žena vjerojatno slično osjeća.

Nitko mi nije rekao da ću postati feminist

Čim mi se rodila kćer, postao sam feminist.

Nitko mi nije rekao što me čeka s druge strane ljubavi i nježnosti

Ono što me čekalo bili su bijes i ljutnja. Kćer me mota oko malog prsta kada god poželi i to je najveća ljubav na svijetu. Iako se budućim očevima koji očekuju kćer često govori: ‘Misliš da znaš što je ljubav, ali tek ćeš vidjeti’, nitko im ne govori što je ‘s druge strane’. Naime, često sam šetao s kćerkicom u kolicima i bio toliko zaštitnički nastrojen da sam se bio spreman potući sa svakim tko bi joj čak i pomislio presjeći put.Nisam mogao pojmiti da mojoj mezimici nešto nedostaje, a da to kod mene ne izazove osjećaj ljutnje.

Nitko mi nije rekao da je ‘Butterfly kisses’ najbolja pjesma na svijetu

Veliki američki hit govori o ljubavi oca i kćeri. Naime, iako je većini muškaraca prenježna, pa čak i smiješna, shvatio sam značenje tek kada sam postao otac.

Nitko mi nije rekao koliko je roza boja moćna

Nebrojeno puta je moja mezimica grcala u suzama jer je njezin rozi tanjur u perilici za pranje posuđa. Kada smo je pitali što želi za Novu godinu, rekla je psića. Ali, ne bilo kakvog – mora biti rozi.

Nisam vjerovao da djevojčice planiraju vjenčanje od najranijih dana

Svaki komad bijelog materijala u kući može postati povod da se odglumi čitavo vjenčanje i to do u detalja. U početku je bilo slatko, ali kad je počela da glumi udaju za prijatelja iz vrtića, prestalo je biti nevino i slatko.

Nitko mi nije rekao koliko ću biti razočaran kada se poželi udati za prijatelja

U početku je glumila da se udaje za tatu. Ali, kada je moje mjesto zauzeo prijatelj iz vrtića, počeo sam se osjećati iracionalno, shrvano i slomljeno.

Nitko mi nije rekao da ću uživati u čajankama

I to ne samo u čajankama već i u lakiranju noktiju, pedikuri, presvlačenju i češljanju. Iako sam svjestan da će mnogi sve ovo smatrati smiješnim ili glupim, ipak mislim da će očevi kćerki shvatiti o čemu pričam, piše “Rikavela“.

Komentari

komentara