Trudnoća i majčinstvo

PORUKA BABICE KOJU BI SVE NOVE MAME TREBALO DA OKAČE NA VRATA

Napisao H. H.

Nakon rođenja bebe, većina novih roditelja suočava se s umorom i izazovima koje dolaze s bebom, a uz to i sa čestim gostima koji dolaze da vide prinovu u porodici. Jedna mama objavila je poruku kojom joj je babica savetovala da bi trebalo da dočeka sve posetioce.

Jedna mama je objavila fotografiju na društvenoj mreži koja pokazuje poruku njene babice koju joj je predložila da obesi na ulazna vrata nakon svog porođaja. Uz nju je napisala: “Babice su mi savetovale da ovo obesim na ulazna vrata nakon što sam se porodila – odličan savet koji važi za svaki porođaj!”

Detaljna lista opisuje šta bi posetioci smeli a šta ne bi smeli da rade, a naglašava koliko su novopečeni mame i tate umorni i koliko odmora i podrške im je potrebno nakon što se beba rodi.

Poruka se obraća gostima, pa ih između ostalog, moli da:

  • ‘ponesu’ svoju ljubav i dobre želje, ali da detalje iz stvarnog sveta ostave napolju, kao i bacile, te da operu ruke
  • svoju posetu ograniče na 15 minuta, jer čak i porodica i prijatelji mogu oduzeti korisno vreme i enrgiju koji su novim roditeljima potrebni
  • prvo pozdrave braću i sestre i da njih zamole da im pokažu novu bebu
  • pomognu roditeljima oko druge dece u kući, ako ih ima, i da ih zabavljaju kako mama ne bi ostala sama s bebom i decom na samom početku
  • učine nešto korisno na odlasku, poput pranja posuđa, čišćenja podova ili iznošenja smeća
  • ako dolaze neočekivano, a njihova poseta nije od životne važnosti, neka se najave porukom ili pozivom

Izvor: Klokanica

Komentari

komentara