Trudnoća i majčinstvo

Seka Aleksić pobijesnila: “Ne vjerujem koliko su se neke mame umislile!”

Napisao H. H.

Srbijanska pjevačica Seka Aleksić se krajem septembra prošle godine porodila, a onda je počela da radi na vraćanju u formu, pa je često možemo vidjeti kako vježba u teretani. Ipak, njeni pratioci su je zbog toga kritikovali.

Naime, pored mnogih pozitivnih komentara, našli su se i oni koji su je osudili zbog toga što trenira samo nekoliko mjeseci nakon porođaja, piše “Svet“…

Zbog toga je Seka riješila da reaguje.

“Kad mužić daje podršku nema ništa ljepše! Ne vjerujem koliko su neke mame “umislile” da se ne smije trenirati nakon porođaja! Ko vam je to rekao?! Savjet svih razumnih i normalnih doktora je da se nakon dva mjeseca od porođaja lagano krene sa treninzima! Hoću da vas pitam: Čips se smije jesti i sve što dohvatiš pod ruku?! Pa, valjda ste svojoj djeci potrebne zdrave, lijepe, raspoložene i srećne! A bićete ako ste zadovoljne sobom. Ne razumijem ove koje savjetuju da se ne trenira, pa zar nije trening nešto najbolje i najzdravije što ćete sebi priuštiti?! Najlakše je sjediti za kompom i kuckati gluposti! Dođite bre da treniramo, da vidite šta je pozitivna atmosfera oko vas i kako uz dobro društvo sve možete! Manite se gluposti i pitanja “zar se smije trenirati poslije porođaja” … “da li smiješ jesti proteine” itd… gluposti”, napisala je ljuta srbijanska pjevačica.

Komentari

komentara