Poslovni kutak

Nisu svi bili oduševljeni – Otvaranje McDonald'sa u Banjoj Luci praćeno protestima (FOTO)

Napisao admin

U centru Banje Luke je danas u devet sati otvoren prvi McDonald’s restoran u RS-u, koji su prilikom otvaranja posjetili brojni građani, ali i oni koji se bore protiv globalizacije i, kako navode, štetnosti ove svjetski poznate kompanije.


Otvaranje McDonald'sa u Banjoj Luci (Foto: srna)

Banjalučki McDonald’s otvorili su novoizabrani gradonačelnik Slobodan Gavranović i direktor kompanije Dreamfoods Banja Luka Dragoš Pavićević, dok je u blizini protestovala grupa aktivista.

Odjeveni u kostime koji izgledaju kao da su krvavi, noseći tacne s “brzom hranom” – pilećim nogama, oni su se predstavljali kao grupa odgovornih građana i dijelili letke na kojima piše “Zašto je McDonald’s toliko loš? Činjenice koje Oni ne žele da znate!”.

Na letku su napisane informacije o štetnosti McDonald’sovih obroka, njihovom sastavu, kao i, kako se navodi, odnosu ove kompanije prema zaposlenima.

Istovremeno, unutar objekta gradonačelnik Gavranović, kao prvi gost restorana brze hrane, naručio je Big Mac i izjavio: “Nadamo se da će biti još ovakvih restorana u gradu, jer se Banja Luka razvija i raste te ima potrebu da i na drugim lokacijama i u drugim uslovima razvija ovakvu vrstu usluga”.

Radno vrijeme restorana u Gospodskoj ulici bit će od 7 do 24 sata, a nedjeljom od 8 do 23 sata.

Podsjećamo, banjalučki McDonald’s je izgrađen na površini od 840 kvadratnih metara, a u njega je uloženo oko 2,5 miliona KM. U restoranu, koji ima 193 sjedeća mjesta, zaposleno je 80 mladih ljudi, koji su primljeni putem Zavoda za zapošljavanje.

klix.ba

Komentari

komentara