Poslovni kutak

Predavanje na Univerzitetu SSST – Poslovni potencijal novih medija kroz praktičan primjer agencije NMS (FOTO)

Napisao admin

Studentima Univerziteta Sarajevska škola za nauku i tehnologiju, prvog privatnog fakulteta u našoj zemlji, direktor Agencije NMS Adnan Hasić održao je predavanje o temi „Menadžerski koncepti i marketing menadžment novih medija kroz praktičan primjer Agencije NMS“.


Agencija NMS (foto: cure.ba)

Studentima Fakulteta kompjuterskih nauka, Ekonomskog fakulteta i Fakulteta političkih nauka i međunarodnih odnosa na predavanju je prezentiran značaj internet marketinga i novih medija te mogućnosti za pokretanje biznisa u oblasti web poduzetništva, odnosno virtualnog poslovanja uopšte.

Hasić je o biznisu i novim medijima govorio na osnovu iskustava agencije NMS i portala HABER.BA i CURE.BA
Tridesetak studenata koji  kod profesorice Žane Prutina  slušaju predmet CORPORATE RESPONSIBILITY , na primjeru agencije NMS, uvjerili su se u mogućnosti uspješnog poslovanja u oblasti web poduzetništva u našoj zemlji.

Agencija NMS, odnosno portali nakon nepunih godinu dana poslovanja, bilježi odlične rezultate. Po GemiusAuidence-u za mjesec april portal HABER.BA zauzima visoko 8. mjesto na ljestvici najposjećenijih portala u BiH, odnosno 5. info portal u BiH, a CURE.BA su najčitaniji BH portal za žene. 
 
Univerzitet SSST otvoren je u oktobru 2004. godine kao prvi privatni univerzitet u Bosni i Hercegovini.  U svom moderno opremljenom objektu na Ilidži koji zadovoljava i zahtjevne međunarodne standarde, posvećen je  pružanju visokog kvaliteta, konkurentnom obrazovanju na međunarodnom nivou i modernim programima, te kontinuirano svojim studentima, prezentira primjere uspješnog poslovanja u našoj zemlji i inostranstvu.

cure.ba

Komentari

komentara