Poslovni kutak

NAKON REKORDNOG STARTA, NASTAVAK JOŠ BOLJI: Tuzlanski aerodrom uvodi sedmu liniju za Njemačku!

Napisao H. H.

Tuzlanski aerodrrom je ostvario rekordan porast broja putnika početkom ove godine, no i taj rekord uskoro će biti oboren.

Tuzlanski aerodrom se prije nekoliko dana pohvalio rekordom rastu broja putnika odd preko 50 posto u prva dva mjeseca ove godne. U u januaru je imao 40.563 putnika a u februaru 35.976 putnika, što je povećanje za više od 50 posto u poređenju s prva dva mjeseca prethodne godine, piše “Buka“.

Riječ je o rekordnom povećanju broja putnika neazbilježenom na prostoru BiH nakon rata, no i taj rekord uskoro će biti oboren.

Danas je naime objavljeno da je Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u centralnoj i istočnoj Evropi i jedan od avioprijevoznika sa najbržom stopom rasta u Evropi, najavilla otvaranje još jedne linije iz Tuzle za Njmemačku. Riječ je o njemačkom Baden-Badenu s kojim će Tuzla uspostaviti vazdušni most u junu ove godine.

Prvi let nove niskotarifne Wizz Air linije planiran je za 18. juni i saobraćat će dva puta sedmično, ponedjeljkom i petkom, otvarajući odlične nove mogućnosti putovanja za građane BiH i sa početnom cijenom od svega 29.99 KM.

Baden-Baden će tako postati sedmi njemački grad za koji će Wizz Air letjeti.

Kao pionir najniže cijene avio karata u Evropi, Wizz Air odgovara na potražnju svojih kupaca i nastoji stvoriti više mogućnosti i dalje proširiti svoju mrežu iz Tuzle. U 2018. godini ukupno 15 destinacija iz 6 država bit će dostupno iz Tuzle, što dodatno doprinosi rastu lokalne privrede, avioindustrije, turističke i ugostiteljske ponude te poboljšanju poslovnih veza između zemalja.

Komentari

komentara