Poslovni kutak

NAKON ŠTO MU JE PONIŠTENA DIPLOMA – Šaban Nurić falsifikovao i potvrdu da je predavač u Kanadi

Napisao admin

Šaban Nurić iz Gračanice, osim što je falsifikovao doktorat iz Amerike i magisterij sa Univerziteta u Beogradu, falsifikovao je i potvrdu Pravnog fakulteta Univerziteta Western Ontario iz Kanade da je tamo predavač


Šaban Nurić (foto: doznajemo)

“Nezavisnim” je, naime, kasno u petak po našem vremenu stigao dopis pomenutog kanadskog univerziteta u kojem nam je potvrđeno da Nurić nikad nije predavao na toj ustanovi, iako je u BiH prilikom zaposlenja na raznim privatnim univerzitetima Nurić podnosio potvrdu da je predavač na tom kanadskom fakultetu.

– Dokument koji ste nam poslali na provjeru ne potiče sa Univerziteta Western Ontario. Šaban Nurić nikad nije registrovan kao predavač u našoj ustanovi – odgovorila je Suzan Ajrs, portparol Univerziteta.

Na falsifikovanom dokumentu je vidljiv logo Univerziteta i navodni potpis kancelara Univerziteta, bez pečata. U lažnom dokumentu, takođe, piše da je kancelar Univerziteta na preporuku Pravnog fakulteta (Faculty of Law), u skladu sa Statutom ustanove, odobrio akademski angažman Nurića na Univerzitetu Western Ontario.

– Doktor pravnih nauka Šaban Nurić je počev od prvog dana septembra 2005. godine promovisan sa pozicije instruktora na poziciju pridruženog profesora u području ustavnog prava i modernih političkih sistema – navedeno je u tom dokumentu.

Podsjećamo, “Nezavisne” su u četvrtak objavile da je Nurić falsifikovao diplomu Državnog univerziteta u Mičigenu, a u petak popodne je Komisija za priznavanje diploma Ministarstva prosvjete i kulture RS poništila nostrifikaciju ove diplome koju mu je izdala u aprilu 2009. godine. Na osnovu ovog rješenja Nurić je tražio zaposlenje na više privatnih fakulteta i univerziteta u BiH i regionu.

“Nezavisne” su dobile potvrdu i od Univerziteta u Beogradu da je Nurić upisao, ali nikad nije završio magistarski studij na Pravnom fakultetu na toj ustanovi.

Nurić je univerzitetima na kojima je predavao podnosio potvrde da je magistar pravnih nauka i da je magisterij stekao na toj ustanovi u Beogradu.

Nezavisne

Komentari

komentara