Poslovni kutak

PRILIKA ZA POSAO Šansa za sve: Austrija traži radnike, plate do 1.900 eura, osiguran smještaj i hrana, 13. i 14. plata

Napisao H. H.

Austrijska Agencija za zapošljavanje, koja je specijalizirana za pronalaženje poslova u hotelima s četiri ili pet zvjezdica objavila je konkurs u kojem traže veliki broj radnika.

Kako je objavljeno, ovog puta traže se zaposlenici koji će obavljati poslove kuhara, konobara, recepcionera, sobara, kozmetičara, fizioterapeuta ili masera, a osnovni preduslov je poznavanje njemačkog jezika, prenosi Poslovni dnevnik.

“Kuhari mjesečno mogu zaraditi od 1.600 do 1.900 eura neto plate u zimskoj sezoni, a sobarice oko 1.400 eura. Konobari i recepcioneri, odnosno radnici koji su u kontaktu s gostima, moraju jako dobro poznavati njemački jezik, dok bi kuhari i sobari trebali znati osnove”, pojašnjava se u ovom konkursu.

Radna mjesta uglavnom su otvorena u Tirolu i Salzburgu, a plaća zavisi od toga da li je riječ o sezonskom poslu ili stalnom zaposlenju na neodređeno vrijeme. Osigurani su smještaj i hrana, a zaposlenici dobijaju 13. i 14. plaću.

Prvo je potrebno da nađete odgovarajućeg poslodavca u Austriji koji želi da vas zaposli. Onda trebate preko raznih sajtova za zapošljavanje da nađete odgovarajuće zanimanje za vas a preporučuje se da uzmete posao koji je na listi deficitarnih zanimanja jer na taj način lakše dobivate posao. 6yka.com

Komentari

komentara