Arapi su spremni da izdvoje pozamašnu sumu novca za žene iz BiH, a za djevicu nude i do 160.000 dolara, navodi se u istraživanju


FOTO: (public)

Imao sam situaciju da mi je vlasnik jedne agencije iz Dubaija poslao čovjeka da nađe sebi nevinu ženu. Više je preferirao neke manje zajednice, okolne gradove – Visoko, Maglaj, Goražde, Zenica – priča turistički radnik iskustva sa posjetiocem iz Abu Dabija.

Kako navodi ovaj turistički radnik, posrećilo mu se u Goraždu. Od bogatog arapina dobio je čak 160.000 dolara za nevinost.

– Javila se jedna žena koja je udovica. Rekla je da pristaje, da ima gdje ostaviti djecu. Ja sam rekao da je čovjek spreman da joj da sprat kuće. Ona je rekla da je spremna i da ide na plastičnu operaciju, kako bi ponovo bila nevina, ako je to uslov…”, dodaje naš sagovornik.

Šifra “lady massage”

Dobitna kombinacija da žena iz BiH završi u krevetu Arapina je:  svjetla put, krupne oči, muslimansko porijeklo.

Brojni recepcioneri priznali su da turisti nerijetko traže samo putena zadovoljstva. Više zvjezdica – više privatnosti.

U najskupljim sarajevskim hotelima su rekli da privatnost gostiju neće odavati.

U hotelima sa manje zvjezdica, rekli su da turisti, a najviše iz arapskih zemalja, redovno pitaju za neku domaću djevojku na jednu noć. Uglavnom pod šifrom “lady massage”.

– Mi smo porodični hotel, mali, tako da Arapi kod nas nisu tražili žene, ali ovde u obližnjim hotelima jesu. Barem sam tako čula – kazala je Adana Rovčanin.

Na duge staze, ili na jednu noć, i žene iz BiH se traže kao dio turističke ponude. Jedni uživaju, drugi zarađuju. No svjedoci svega zbog straha od otkaza ćute, a ova vrsta turizma u Bosni i Hercegovini ipak ostaje javna tajna.