Ljubav i veze

Stručnjaci navode – Devet razloga zašto je dobro imati spolni odnos svaki dan

Napisao admin

Ukoliko smatrate da je jedina korist od seksa trenutno zadovoljstvo – varate se. Stručnjaci preporučuju redovan seks, štaviše svakodnevan seks.


spolni odnos (foto:cure.ba)

Seks ne samo da vam pomaže da bolje spavate, oslobodite se stresa i istopite kalorije, već ima i nekoliko drugih prendnosti. 

Poboljšava kardiovaskularni sistem

Nedavna studija je pokazala da muškarci koji imaju seksualne odnose više od dva puta sedmično imaju manji rizik od srčanog udara.

Pojačava imunitet 

Redovnim seksom povećavate nivo antitijela imunoglobina te tako jačate imunitet i štitite se od prehlade ili groznice.

Umanjuje stres

Ukoliko imate probleme na poslu ne dozvolite da oni utječu na vaš privatni život. Uživajte s partnerom, jer seksom ne samo da ćete trenutno poboljšati raspoloženje već ćete sve manje biti podložni stresu, a sve više sretni.

Seksom protiv boli

Ukoliko vam je glavobolja izgovor da ne vodite ljubav s partnerom, onda to prestanite činiti. Naučno je dokazano da seks umanjuje bol.

Vodite ljubav i spriječite starenje

Kada doživite orgazam oslobađate hormon dehidroepiandrosteron zahvaljujući kojem jačate imunitet i koji pomaže u očuvanju zdravlja kože. 

Dokazano je i da muškarci koji dožive najmanje dva orgazma sedmično žive duže od onih koji imaju seks jednom u nekoliko sedmica.

Seks poboljšava cirkulaciju

Tokom spolnog osnosa krv kola vašim tijelom, a na taj način izbacujete toksine i naravno odmah se osjećate odmornije.

Bolji san

Nakon seksa nema ništa slađe nego zaspati. Seks opušta, stoga lakše utonete u san i budite se svježiji.

Poboljšava kondiciju

Ukoliko nemate vremena za teretanu, onda pokušajte tijelo održati u formi redovnim seksom koji čini čuda za vaš struk, ali i kompletno tijelo. Naime, pola sata seksa sagorijeva više od 80 kalorija.

Povećavanje nivoa estrogena i testosterona

Testosteron je hormon koji je veoma bitan za muškarce. Tokom seksa povećava se lučenje testosterona čime štitite mišiće i kosti, ali i srce. Ženski hormon estrogen također štiti od bolesti srca, ali i određuje miris ženskog tijela.

cure.ba

Komentari

komentara