Ljubav i veze

Princ Harry i Meghan Markle odstupaju sa svih kraljevskih dužnosti

“Namjeravamo odstupiti kao ‘stariji članovi’ Kraljevske porodice i raditi na tome da postanemo finansijski nezavisni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati Njeno Veličanstvo Kraljicu”, navodi se u saopštenju.

Princ Harry (35) i Meghan Markle (38) danas su šokirali svijet objavom na društvenim mrežama da se povlače s kraljevske dužnosti.

“Nakon višemjesečnih razmišljanja i internih rasprava odlučili smo se ove godine za tranziciju u započinjanju nove progresivne uloge u ovoj instituciji. Namjeravamo odstupiti kao ‘stariji članovi’ Kraljevske obitelji i raditi na tome da postanemo finansijski nezavisni, a pritom nastavljamo u potpunosti podržavati Njeno Veličanstvo Kraljicu. Vašim se poticajima, naročito tokom posljednjih nekoliko godina, osjećamo spremno za nova prilagođavanja”, navodi se u saopštenju, piše “24sata“.

Par je dodao kako će cijelo vrijeme biti na relaciji Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike.

“Sada planiramo uravnotežiti svoje vrijeme između Ujedinjenog Kraljevstva i Sjeverne Amerike, nastavljajući poštivati ​​našu dužnost prema kraljici, zajednici i našim zaštitnicima. Ova zemljopisna ravnoteža omogućit će nam da odgojimo svog sina uvažavajući kraljevsku tradiciju u kojoj se rodio, a također će pružiti našoj obitelji prostor da se usredotoči na sljedeće poglavlje, uključujući pokretanje našeg novog dobrotvornog entiteta”, dodali su i objasnili kako će suradnju sa kraljicom Elizabetom II. (93) s veseljem nastaviti.

“Radujemo se što ćemo s vremenom podijeliti sve detalje ovog uzbudljivog sljedećeg koraka jer nastavljamo saradnju s Njenim Veličanstvom Kraljicom, Princom od Walesa, vojvodom od Cambridgea i svim relevantnim stranama. Do tada, prihvatite našu najiskreniju zahvalnost za vašu stalnu podršku”, zaključio je kraljevski par.

Buckinghamska palača objavila je također isto službeno saopštenje. Drugi članovi kraljevske porodice zasad nisu javno komentarisali ovu odluku.

Podsjećamo, kraljevski par za ove je praznike otputovao u Kanadu gdje su ostali čak šest sedmica.

Harry i Meghan proveli su prvi Božić s malenim Archiejem u više od 14 miliona dolara vrijednom dvorcu u Vancouveru. Meghan je inače u Kanadi živjela sedam godina.

“Vojvoda od Sussexa bio je čest posjetitelj Kanade, a vojvotkinji je bio dom sedam godina prije nego što je postala članom kraljevske porodice”, rekao je izvor za britanske medije. Vojvotkinja je živjela u Torontu prije nego što se pridružila kraljevskoj porodici. Zbog Harryja pozdravila se s likom Rachel Zane u popularnoj seriji ‘Suits’ koja ju je lansirala među zvijezde.

Komentari

komentara