Ljubav i veze

SVAKI PAR PROLAZI KROZ KRIZU, ALI NIJE SVE CRNO: Ovo su najčešći razlozi što su muškarci NESRETNI u vezi, a evo kako da riješite probleme!

Napisao H. H.

Na početku je uvek sve savršeno, ili barem donekle savršeno. No, kada vas stvarni život opali po leđima, dođu i problemi…

Nije svakom braku ili vezi predodređen uspeh. I pre ili kasnije, svaki par prolazi kroz krizu i to je apsolutno neizbežno. Evo zbog čega su muškarci često nezadovoljni u braku ili vezi.

Partnerka koja stalno prigovara i nikad nije zadovoljna

Jedan od najzastupljenijih stereotipa u vezi sa ženama je taj da su ponekad užasno naporne – ono što se vama može činiti kao korisno podsećanje, on može smatrati neprestanom kritikom. Muškarac će, zato, kažu bračni terapeuti, uvijek imati osećaj da nije dovoljno dobar.

“Mnogi muškarci imaju osećaj da od svoje prošlosti ne mogu pobeći, jer njihove partnerke nikad ne zaboravljaju njihove greške. I slušaju o njima svaki put kad nešto drugo “zeznu”. Stvarnost je da kad muškarac oseti da više nije cenjen zbog stvari koje radi, pa će se polako udaljiti”, zaključuje terapeut.

Partnerka koja je sve podredila deci

Sasvim je normalno da se život promeni iz korena kada deca stignu na svet, ali problem nastaje kada žene počne svu pažnju da usmerava na prinovu. Istina je da odgajanje dece zahteva dosta vremena, pažnje i energije, ali čak i one geste koji vam se čine najbezazlenije mogu puno značiti vašem partneru. Zagrlite ga kada se probudite ili ga poljubite na kraju napornog dana i obavezno ponekad izdvojite vreme koje ćete provesti samo s njim.

Nedostatak seksa

Fizička bliskost je važan deo braka, ali je činjenica da muškarci generalno imaju veću potrebu za njom. Ako vaše potrebe i potrebe vašeg partnere nisu usklađene, potrudite se da mu izađete u susret i ostvarite kompromis.

Komentari

komentara