Ljubav i veze

Svekrva mi je rekla „JA SAM GA RODILA i podigla i TI NEMAŠ PRAVA DA MI GA UZMEŠ!“: Poslije OVOG MOG ODGOVORA više mi nikada nije napravila nijedan problem!

Napisao A. K.

Odnos snaje i svekrve večita je tema – da li otvara vrata pakla i da li je uopšte sklad između majke i žene jednog muškarca moguć? Iskustva su različita, premda ipak prednjače ona loša uz niz užasnih priznanja, ogovaranja i osuđivanja druge strane…

U razgovoru sa prijateljicama sigurno ste nemali broj puta čuli kako se žali na svekrvu, a da ne govorimo o brakovima u kojima je glavni problem upravo „njegova majka“… Ko je tu tačno kriv – da li suprug koji ne zauzima otvoreno stranu svoje žene ili ipak svekrva koja „ne ume da ćuti“, ili možda zaista snaja koje „ne toleriše dovoljno“ i „nema poštovanja prema starijim“, ostaće misterija ravna onoj „ko je stariji – kokoška ili jaje“.

Obrni okreni, stavovi su podeljeni i varijaju od porodice i porodice, pa čak ima i slučajeva gde je svekrva ženi druga majka ili najbolja prijateljica, mada je to svakako raritet. Istražili smo iskustva članica najvećeg ženskog foruma Ana.rs, gde uvek možete da naletite na neobične životne priče, i izdvojili smo nekoliko, a počinjemo upravo sa onom lepom i retkom kako bi dokazili da nije nemoguće da se svekrva i snaja slože.

Ova dama otkrila je kako se dobro slaže sa svekrvom
OVA DAMA OTKRILA JE KAKO SE DOBRO SLAŽE SA SVEKRVOMFOTO: SCREENSHOT

No, kao što rekosmo malo je dobrih primera, a nešto češći su oni gde se dve strane ipak nekako trpe i žive možda ne u velikoj ljubavi, ali bar bez mržnje, velikih svađa i oštrih uvreda, a o ovome svedoči jedna članica foruma.

„Živim u zajednici već 4, 5 godfina. E sad, nekih većih problema nema, bude ponekad nesuglasica ali ništa strašno. Stvar je u tome što kad se svekrva posvađa sa mužem, ona ne priča ni sa mnom, iako ja nisam razlog te svađe. Zadnji put su se posvađali u nedelju i još ne pričaju. Od tad ne priča ni sa mnom. A kad ne priča sa nama ne jede ono što ja kuvam. Ona i svekar rade, a ja trenutno ne radim pa kuvam za sve jer mi je glupo kad dođu da nema šta da se jede, a kući sam. A i glupo da u jednoj kući i kuhinji kuvamo posebno, svako za sebe. Evo danas sam izvadila pile za ručak, pola sam ispekla, a pola ostavila za sutra. Mm i ja smo ručali i posle toga otišli na rođendan. Ona nije htela da ruča sa nama nego kad smo mi otišli ona je njima pravila ručak posebno. I onda svo suđe opere i vrati na mesto kao da ništa nije bilo a ono suđe koje sam ja oprala ostane u sudoperi. Tako i kad pusta mašinu da pere stavi njihov veš, a naš ne dok ja stavim i njihov. Meni je to glupo njeno ponašanje, nisam navikla da ne pričam sa nekim, da neko ne jede spremljen ručak“, ispričala je ona.

Previže brižna svekrva
PREVIŽE BRIŽNA SVEKRVAFOTO: SCREENSHOT

Da je često upravo srž problema želja svekrve da i dalje ima kontrolu nad životom i ponašanjem sina, dokazuje i priča žene kojoj je svekrva rekla „da je sama rodila svoje dete i da ona nema prava da joj ga uzme“. No, moramo priznati da joj je uputila genijalnu opasku s kojom ju je trajno stavila tamo gde joj je mesto.

Ona je svekrvu stavila na mesto
ONA JE SVEKRVU STAVILA NA MESTOFOTO: SCREENSHOT

Ipak, nisu svi te sreće da na neki način reše probleme sa svekrvom pa moraju da trpe svakakve uvrede poput „da bog da rađala guštere“ kako je jedna članica otkrila, a jedna je obelodanila i da joj je svekrva neretko svraćala u njihov deo kuće u sred noći i tumarala naokolo.

„Sa kojim pravom da mi otvara ormar? Isto tako, ne valja kad radim, ne valja kad sednem. Non -stop neka faca, pod*ebavanje… Sa kojim pravom me upoređuje sa kujom zato što ne dobijam i što imam problem sa hormonima?“, napisala je jedna očajna žena.

Javila se i jedna mlada dama koja nema konkretne razmirice sa svekrvom, ali je ostala potpuno šokirana njenim priznanjem da je dojila sina dok je imao osam godina.

Ovu ženu šokirao je davnašnji potez njene svekrve
OVU ŽENU ŠOKIRAO JE DAVNAŠNJI POTEZ NJENE SVEKRVEFOTO: SCREENSHOT

Koliko ljudi – toliko ćudi, a činjenica je da tamo gde ima ljubavi, ima mesta i ra razumevanje i kompromise, dok tamo gde su prisutni mržnja i osuda, stvari teško da će ikada doći na svoje…

Pišite nam i vi u komentarima svoje iskustva.

 Izvor: ŽENA

Komentari

komentara