Ljubav i veze

5 stvari koje su mu veoma privlačne, iako nikad ne biste mislile da jesu

Napisao H. H.

Ma ko kaže da ne postoji recept kako privući mušku pažnju na neočekivan način.

# Smijeh je sve, samo ne grijeh

Američki naučnici dokazali su kako osmijeh pozitivno utiče na partnera, odnosno na dio njegovog mozga koji je povezan s nagrađivanjem i pohvalama. Osim toga, smijeh je zaista lijek – između ostalog i za ljubav! Dokazano je da muškarce više privlače žene koje se smiju njihovim šalama, za razliku od onih koje su ravnodušne ili (isuviše) ozbiljne.

# Govorite tiho i nježno

Muškarci su osjetljivi na boju glasa žena. Ako imate piskutav ili mazno-zavodljiv glas (poput Merli Monro), momci će to vrlo brzo primijetiti. Uostalom, budete li pričali tiho, morat će da vam se opasno probližiti kako bi vas čuo, a kad se onda u priču uplete i vaš parfem koji neće moći ne primijetiti, sve vam je jasno…

# Vaša “muška” strana

Žene koje se svako malo rasplaču, nisu posebno privlačne muškarcima. Znači, veče na kauču uz srceparajuće ljubavne limunade provedite s prijateljicama. S dečkom radije (stisnite zube) i pogledajte neki napeti triler ili akcijski film.

# Lady in red

Ako želite da vas muški rod primijeti, obucite crvenu haljinu – naime, naučno je dokazano da muškarci pokazuju veće se*sualno zanimanje za ženu u crvenoj haljini, nego u odjeći bilo koje druge boje.

# Ne skrivajte obline

Vaš dragi sigurno neće primijetiti (niti vam zamjeriti) ona tri kilograma viška kojih se toliko želite riješiti pa u posljednje vrijeme tražite da ugasi svjetlo prije vrućih igrica među čaršafima. Većina muškaraca više voli žene s pravim oblinama, a ne mršavice, piše “Cosmopolitan“.

Komentari

komentara