Ljubav i veze

Priznajemo – Pokupite tajne zavođenja od Francuskinja

Napisao admin

Priznajemo, požaliti se dečku na PMS i generalno se pred njim moći potpuno opustiti oslobađajuće je iskustvo. No put do njegova obožavanja ponekad je baš u suprotnom… u vašoj sposobnosti da otkrijete što manje.


zavođenje (foto:cure.ba)

Kada ste počeli izlaziti, vjerovatno ste gasili velika svjetla u intimnim trenucima i zatvarali vrata kupaonice. A sad? Uopšte više ne razmišljate o tome hoće li vas vidjeti u najstarijem, ispranom donjem rublju. No dok nesputanost u seksu definitivno povećava zadovoljstvo, nova knjiga “La Seduction: How the French Play the Game of Life” otkriva da totalna izloženost u svakodnevnim trenucima može pokvariti vašu seksualnu hemiju. Autorka Elaine Sciolino, pariška dopisnica New York Timesa, primijetila je da Francuskinje zavođenju pristupaju drukčije od Amerikanki, a po svoj prilici i od nas: one vjeruju da skrivanje nekih stvari daje element uzbuđenja u interakciji s frajerom. A Sciolino kaže da bismo i mi trebali savladati tu ženstvenu mističnost.

Manje je mnogo više

Francuskinje paze na to što će izložiti pogledu svog muškarca, što dodatno podstiče požudu. Na primjer, ako dečko cijelo vrijeme ima na vidiku vaše intimne dijelove tijela, s vremenom će prestati maštati o tome kako vam trga odjeću da bi zavirio ispod nje. “Većina se Francuskinja trudi zadržati dašak misterioznosti, čak i kada su u dugoj vezi”, kaže Sciolino. Stoga se nakon tuširanja umotajte u peškir, a tek oprane grudnjake spremite u ormar, ne vješajte ih na kvaku gdje ih može vidjeti. Želite da dragog rublje asocira na vaše zgodno tijelo, a ne da se primamljivost izgubi u hrpi neposprem­ljene odjeće.

Ne zaboravite nestašne detalje

Misterioznost možete održati i suzdržanošću u razgovoru. Iako je seksi povremeno poslati pohotan SMS (“Želim te u sebi”), često je uzbudljivije biti sramežljiv. “Francuskinje su u razgovorima zaigrane”, kaže Sciolino. Pošaljite mu SMS koji će mu podstaknuti maštu, ali neće biti direktno seksualan (pokušajte, recimo, s fotkom ruba svog golog bedra s porukom “Samo uvod…”).

To produljava iščekivanje pa će intenzivnije žudjeti za vama. Sciolino ističe da mi, za razliku od Francuskinja, čuvamo seksi dodatke kao što je lijepo rublje i parfem za posebne prilike. “Francuskinjama su, pak, takve stvari dio svakodnevice – procjenjuje se da 20 posto svoje zarade troše na fino rublje”, dodaje Sciolino. A tako želja stalno tinja… Nosite li vruće gaćice, osjećat ćete se više seksi pa ćete se i ponašati zavodljivije. Kao dodatak seksi rublju, pošpricajte se s malo parfema s notom mošusa. “Francuskinje vjeruju da parfem mnogo govori o vašoj osobnosti”, kaže Sciolino.

Potražite parfem čiji će miris biti vaš zaštitni znak pa će vas vaš dragi povezivati s tim senzualnim mirisom. Kako mošusni parfemi imaju feromone, uz njih ćete dobiti i vibru zavodnice. Najvažniji francuski trik koji svakako trebamo prisvojiti Sciolino zove “seksualno nabijen pogled” (kao Angelina Jolie na crvenom tepihu). Posmatrajte ga nekoliko sekundi, napola se osmjehnite i potom pogledajte negdje drugdje. Možda ste taj pogled i koristili na svom dečku kad ste tek počeli hodati, ali je nevjerovatno koliko je jak njegov učinak i u dugotrajnoj vezi. Njime se izražava žudnja, izazov i želja da budete s njim nasamo… a u njemu budi želju da vas odvuče u krevet, i to istoga trenutka.

Cosmopolitan.hr

Komentari

komentara