Ljubav i veze

Muškarcima je impotencija poprilično zastrašujuća – Što učiniti kad partner ne može postići erekciju?

Napisao admin

Muškarcima je impotencija poprilično zastrašujuća, do te mjere da se, pokazalo je istraživanje, nakon što im je dijagnosticirana erektilna disfunkcija ne žele ni liječiti.


par (foto:cure.ba)

Odgovor na pitanje što učiniti kad partner ne može postići erekciju nudi Marcelle Pick, autorka knjige Is It Me or My Hormones? 

Shvatite da problem nije u vama

Žene često misle da su one krive za partnerovu erektilnu disfunkciju, da rade nešto krivo ili da možda nešto nije u redu s njima. Nemojte problem svesti na sebe, ne vrti se sve oko vas, jedino ćete tako pomoći partneru. 

Imajte na umu da muškarcu nije lako

Muškarcima koji su suočeni s erektilnom disfunkcijom i impotencijom nije lako. To ih uznemiruje, teško im je i govoriti o tome, pogotovo ako im se to nikad prije nije dogodilo. Činjenica je da im nije lako i nemojte se pokušavati našaliti kako biste ih oraspoložili, osjećat će se još gore. 

Ustanovite uzrok

Puno je razloga koji mogu dovesti do impotencije. Problem može biti emotivne prirode, fizičke ili medicinske. Nakon što ustanovite uzrok, korak ste bliže rješavanju problema. 

Ohrabrite ga da posjeti liječnika

Što je muškarac stariji, preuranjene ejakulacije, erektilne disfunkcije i erekcije koje teško održava sve su češće. No, bez obzira na godine, možda će trebati posjetiti liječnika ako se ne radi o stresu ili fizičkoj kondiciji. 

Razgovarajte o tome

Iako vjerovatno neće htjeti pričati o svom problemu, u jednom trenutku će trebati to učiniti. Ako parovi ne pričaju o tome, nastaju još veći problemi i to nikome ne pomaže. Nemojte pričati o tome kad se pokušavate seksati. Morate shvatiti važnost komunikacije, to je jedini način da oboje budete svjesni onoga što se događa i kako to utiče na vas i vašu vezu. 

Nastavite mu pružati ljubav

Čak i ako se ne seksate (većina muškaraca izbjegava seks nakon neugodnog iskustva), to ne znači da trebate prestati iskazivati ljubav i nježnost partneru. Podstičite neseksualno ponašanje, kao što je držanje za ruke, zagrljaji, poljupci… Tako da zna da ste još uvijek zaljubljeni u njega. To će mu pomoći da vrati izgubljeno samopouzdanje. 

Hot.hr

Komentari

komentara