Ljubav i veze

Čudne posljedice – Nuspojave propalog braka

Napisao admin

Neuspjeli brak ima mnoge čudne posljedice. Lako je reći da ne treba plakati nad prolivenim mlijekom i krenuti dalje. Međutim, uticaj razvoda na dalji život znaju samo oni koji prolaze kroz njega. Brak je drugačiji od bilo kojeg drugog odnosa i razvod utiče na vaš život. Razvod ima mnoge nuspojave.


Tužna žena (Foto: Cure.ba)

Da biste bili sigurni da se nećete izgubiti u samosažaljenju i apatiji, u nastavku pročitajte o nekim traumatskim učincima razvoda.

1. Gubitak samopouzdanja.

Razvod može učiniti da izgubite povjerenje u sebe. Možda sebe krivite za razvod i osjećate se nesposobnim za započinjanje nove veze. 

2. Karijera. 

Kada ste u procesu razvoda, na početku vas vaše kolege sa posla mogu tretirati sa sažaljenjem. Međutim, kako vrijeme prolazi, tako i oni zaboravljaju na vaše boli, a vi se možete zavući u crnu rupu. Vaše greške na poslu će se odraziti i na vaš privatni život. 

3. Radoholičar. 

Suprotno ponašanje  od prethodne točke je također moguće. Možete se totalno posvetiti poslu, jer nećete željeti razmišljati o vašem propalom braku. Ovo također nije zdrav pristup nošenja sa traumom razvoda.

4. Nepovjerenje. 

Kada izgubite vjeru u koncept braka, imat ćete problema sa povjerenjem u svim oblicima veza. Vaše nepovjerenje će uključivati sve, vaše prijatelje, braću i sestre, pa čak i vaše roditelje.

5. Negativna razmišljanja. 

Propali braka može uticati na način vašeg razmišljanja. Tako možete imati negativno razmišljanje o životu, posebno o vezama. Održavajte pozitivnost u vašem životu, jer pesimizam nikada ne pomaže.

6. Finansijski problemi. 

Razvod uključuje puno finansijskih transakcija. Možda se nađete u finansijskim problemima nakon braka. No, to je vrijeme da ustanete na noge i dokažete vašu vrijednost.

cure.ba

Komentari

komentara