Ljubav i veze

Kako se ponašati kada saznate da bivši ima novu djevojku?!

Napisao H. H.

Ni mjesec nije prošao od raskida, a vaš bivši dragi već ponosno šeta novu djevojku. Bijesni ste, razočarani, ljuti, ali ne smijete dozvoliti da vas negativne emocije potpuno obuzmu. Da biste lakše prebrodili novonastalu situaciju, stručnjaci za veze savjetuju nekoliko rješenja.

Izbjegavajte mjesta na kojima ih viđate

Možda imate potrebu da uhodite bivšeg kako biste provjerili da li nju gleda kao što je vas nekada, ali nemojte, jer ćete time samo pojačati ljubomoru. Nemojte ga špijunirati ni na Facebooku jer ćete postati paranoični i činiće vam se da je svaki njegov status posvećen njoj.

Nemojte da se poredite sa njom

Čak i kada ste vi ostavili njega pa, sujete radi, želite da ustanovite da li je ljepša od vas. Mnoge žene u procjenu uključuju i prijateljice očekujući reakcije poput: “Ni na šta ne liči”. Pokušajte da ne radite to, jer nije riječ o takmičenju. I što manje znate o njoj, bolje,piše ekskluziva.ba

 

Podsjećajte sebe na partnerove mane

Nije važno ko je raskinuo, vaš bivši sigurno nije savršen. Umjesto o njegovim vrlinama, razmišljajte o manama, biće vam lakše. I nemojte zaboraviti razlog raskida, očigledno nešto nije funkcionisalo, inače bi trajalo.

 

Fokusirajte se na svoj život

Radite stvari koje vas opuštaju i čine sretnom. Odlazak u teretanu, druženje sa prijateljima, čitanje, gledanje filmova pomoći će vam da se vratite sebi. Jedino što bi trebalo da izbjegavete je traženje novog momka da biste se osvetili bivšem.

 

Komentari

komentara