Ljepota

Loša frizura je pravi zločin: Uz ove trikove vaše lice će izgledati mršavije i svježije

Napisao H. H.

Poznate dame uvek izgledaju tako elegantno, a njihovo lice je dugo i ovalno. Njihova tajna – trude se da izbegavaju ove greške!

Jeste li znali da je ovalno lice najlepši oblik kojem pristaje svaka frizura? S obzirom na to da se retko koja žena može pohvaliti ovalnim licem, tekstura, boja i volumen kose vaši su saveznici, a uz odgovarajući pristup i nekoliko frizerskih trikova vaše lice može izgledati savršeno, te vizuelno “mršavije”.

Pre nego što se odlučite da promenite frizuru, vrlo je važno da definišete oblik vašeg lica. Bilo da imate okruglo, četvrtasto ili izduženo lice, ono što je važno je da postignete ovalni efekat jer se upravo ovaj oblik smatra idealnim (odnos širine i dužine lica je 1,5 : 1).

Dužina

Što se dužine kose tiče žene okruglog lica i naglašene vilice trebalo bi da izbegavaju frizuru do brade. Optimalna dužina kratke frizure trebalo bi da bude na pola puta između brade i ramena, a duge preko ramena pa sve do polovine leđa. Preporuka je slojevito ošišana kosa jer ona, takođe, omekšava crte lica, dok ravna jednake dužine lice čini okruglim i naglašenim.

Šiške

Iako su jako popularne, šiške nisu za svakoga. Stručnjaci upozoravaju da bi one ravne i guste trebalo da izbegavaju žene četvrtastog i okruglog lica jer ga one dodatno proširuju. No, to ne znači da bi trebalo da ih eliminišete u potpunosti. Naprotiv, stepenaste šiške ili one nešto duže, koje se na krajevima lica stapaju sa ostatkom kose, odličan su odabir.

Razdeljak

Iako frizeri preporučuju da kosa mora da ima prirodan pad, igra sa razdeljkom vrlo je važna. Žene srcolikog i okruglog oblika lica trebalo bi da izbegavaju razdeljak po sredini i isprobaju onaj na stranu jer će im to vizuelno izdužiti lice. Ako vašoj kosi fali volumen, razdjeljak napravite na stranu, ali na strani suprotnoj od prirodnog smera rasta kose.

Boja

Ukoliko želite da osvežite izgled i kosi date novu dimenziju, odaberite pramenove. Oni ne moraju da budu jako izraženi, već tek iznijansirani. Igra senkama omekšava crte lica. Visoke i krupne žene bi trebalo da izbegavaju svetlo plavu jednobojnu frizuru, te radije posegnu za toplijim, smeđim nijansama.

Tekstura

I tekstura kose značajno utiče na izgled, zato je vrlo važno čime tretirate kosu, i to počevši od šampona preko regeneratora, pa sve do kozmetike za kosu kao što je gel, lak ili vosak. Ne preterujte sa regeneratorom jer on opušta vlasi i tanku kosu čini beživotnom i opuštenom, jer ravna, ispeglana kosa pristaje samo ženama ovalnog ili izduženog lica. Isto važi i za lak za kosu. Frizure sa volumenom su dobro došle jer smanjuju lice, no preteranim tapiranjem i podizanjem kose, pogotovo oko temena, glava izgleda puno veća.

Komentari

komentara