Ljepota

Zamaglite svoje godine: – Pet trikova za šminku, ako imate više od 35 godina

Napisao admin

Međunarodni šminker, ugledne kozmetičke kuće otkriva vam trikove koji će vam pomoći da “zamaglite” svoje godine…


Foto:Arhiva

Trenutni lifting

Nanesite bronzer u prahu ispod jagodične kosti, pratite liniju koja se proteže od ugla usana do uha. Temeljno nanesite bronzer da izgleda prirodno. Ovaj trik će učiniti da vaša koža izgleda zategnuto.

Važno: da koža ne izgleda “prljavo”, izaberite bronzer u prahu bez crvenkastih tonova.

 

Otvoreni pogled

Obrve čine skoro pola lepote vašeg lica. Dakle, one moraju da budu dobro oblikovane. Odaberite jasniji oblik kako bi vaše oko došlo do izražaja. Prvo, važno je da vrh obrve bude u svojoj osnovi ili blago iznad. Preporučujemo da obrve formira make-up umetnik, a ne kozmetičar. Međutim, čak i idealna forma obrve ne negira potrebu za make-up-om. Olovke, boje i fiksiranje su tu da vam pomognu. Obratite posebnu pažnju na nove gelove u boji Estee Lauder, koja vizuelno čine obrve gušćim.

 

Ten

Prema poslednjim istraživanjima, nejednak ten utiče da izgledate starije. Za savršen ten postoje samo dva trika: maksimalno svetla tekstura i nijanse pola tona svetlija nego prirodna boja kože. I kako biste prikrile nedostatke tretirajte samo određena područja. Možda će ova vrsta šminkanja potrajati nekoliko minuta duže, ali rezultat će biti prirodan i savršen.

 

Dodajte boju

Mlade devojke sa crvenim karminom za usnama izgledaju deset godina starije. Kod odraslih žene, naprotiv, crveni ruž briše potpuno isti broj godina. Dakle, slobodno koristite klasičnu crvenu boju na usnama. Ako želite da učinite usne malo punijim, dodajte na centar usana sjaj u bež boji.

 

Naglasite oči

Šminkom stavite akcenat samo na gornji kapak. Dodajte malo senke u šampanjc boji duž ivice kapka.

Ukoliko se odlučite za ajlajner pokušajte da ga nanesete bliže trepavicima, tako da izgleda kao produžetak vaših trepavica. Počnite od spoljašnjeg ugla i izvucite liniju duž gornjih trepavica. Uverite se da su donja i gornja linije povezane na uglu oka i dodajte dodir tamne senke na dnu oka da ublažite izgled.

superzena.b92.net

Komentari

komentara