Ljepota Zdravlje

Na bradi ili na čelu? – 7 stvari koje će prištići otkriti o vašem zdravlju

Napisao admin

Jeste li kad čuli za pojam "mapiranje lica" (engl. face mapping)?


Prištići (Foto: Vecernji)

Riječ je o disciplini koja se koristi od pamtivijeka u Kini, a posljednjih nekoliko godina počeli su je primjenjivati i ni na zapadu.

Riječ je o holističkom pristupu zdravlju, a metoda podrazumijeva da se lice  lice podijeli u promatra kroz zone koje predstavljaju određene tjelesne organe ili sustave, piše The Beauty Gypsy.

Kad postoji problem u našem tijelu, to se manifestira izbijanjem prištića i nije svejedno je li on izbio na čelu ili na primjer, između očiju.

1 Čelo

Prištići na čelu povezani su s probavnim sustavom i mogu značiti da patite od probavne neravnoteže. Vjerojatno se nezdravo hranite. Da biste popravili stanje smanjite unos masne i nezdrave hrane i pazite da pijete dovoljno tekućine.

2 Prišt između očiju

Ovo je područje povezano s jetrom, a prišt između očiju upućuje na problem intolerancije na hranu ili alergije. Hrana koja potiče izbijanje prištića su mliječni proizvodi i alkohol.

3 Uši i oči

Točkice oko ušiju i tamni kolutovi oko očiju ponekad signaliziraju dehidraciju organizma i problem s bubrezima. Počnite piti čim više tekućine i izbjegavajte slanu hranu. Ako ste skloni infekcijama bubrega, posjetite liječnika kako biste otklonili sumnju na poremećaj rada bubrega.

4 Nos

Mapiranje lica nos direktno povezuje sa zdravljem srca. Velike pore na nosu znak su visokog krvnog tlaka. Obogatite prehranu namirnicama bogatim Omega-3 masnim kiselinama, povrćem i voćem. Ako u obitelji postoji povijest srčanih bolesti, neka pregled srca bude čim češće u vašem kalendaru

5 Obrazi

Prišt na gorenjem dijelu obraza povezan je s respiratornim problemima.Ako pušite, trebali biste čim prije prestati.

6 Čeljust

Prišt na ovom dijelu lica često izbija u dane mjesečnice jer čeljust je dio lica koji reflektira opće zdravlje hormonskog sustava. Ako prišt izbije izvan “onih dana u mjesecu”, ukazuje na poremećaj u ravnoteži hormona. Kako biste spriječili izbijanje prištića uoči mjesečnice, oboružajte se zdravim namirnicama

7 Brada

Prišt na bradi znak je da organizam siromašan nutrijentima koju su mu nužni za dobro funkcioniranje. Rješenje? Ubacite namirnice bogate vlaknima, i pazite da iz tijela izbacite toksine.

vecernji.hr

Komentari

komentara