Ljepota

Posebni trikovi – Našminkajte se po obliku lica

Napisao admin

Kada jednom počnemo sa šminkom, naše rutine se ne mjenjaju i svakodnevno radimo isto, ali slavne ljepotice imaju poseban trik koji svakako treba da usvoji.


Sminka (Foto: arhiva)

Šminkeri mnogih slavnih glumica i pjevačica, otkrili su kako staviti savršenu podlogu koja će sakriti sve nedostatke na licu. Ističu da je najvažnije na strateška mjesta na licu staviti tamnu i svijetlu podlogu i zatim ih  pomješati.

Sve trikove detaljno su objasnili prema obliku lica.

Za okruglo lice tamnija podloga u prugama ide sa spoljne strane lica od čela do brade, sa svake strane nosa, ispod usana i na rubu brade, a zatim se četkom stapa sa svetlijom. Na taj način lice će dobiti duguljastiji oblik.

Za srcoliko lice važe malo drugačija pravila. Tamna podloga ide samo na obe spoljne strane čela i na obraze počevši od uha prema sredini, kao da ste nacrtali trougao. Preostali deo lica treba imati svetlu podlogu pa sve spojiti četkom. Ovim potezima naglasit će se jagodice i vizualno smanjiti široko čelo.

Dijamantni oblik lica zahteva tamniju podlogu samo u predelu obraza, počevši od strane uha prema sredini, jer će se tako dobiti više simetrični oblik.
Za kockasti oblik lica bitno je zatamniti vilicu i vrh čela sa svake strane kako bi se dobile nežnije linije.

tportal

Komentari

komentara