Ljepota

Budite lijepe uz pomoć namirnica iz kuhinje – Krompir kao korektor, maslac za nokte, majoneza za kosu

Napisao admin

Ljepota i izgled je svakoj ženi, priznala ili ne, bitan faktor. I same znate da je većina kozmetičkih proizvoda skupa i da traži odricanje.


Lijepa žena (Foto: Cure.ba)

Stalno smo u potrazi za jeftinijim, a jednako kvalitetnim preparatima. Ipak, postoje načini kako se uljepšati s malo više kreativnosti i malo manje financijskih troškova.

Vjerojatno vam se koji put dogodilo da vam se žuri i želite sakriti podočnjake ili na brzinu očistiti lice od nečistoća, a u kući nemate ništa što bi vam pomoglo. Vjerujte nam, samo mislite da nemate ništa. Otkrivamo vam male tajne koje se skrivaju u vašoj kuhinji i u službi su ljepote.

Krumpir

Ova namirnica koju uvijek imate kod kuće može vam pomoći ako morate van i ne postoji korektor koji bi vam sakrio podočnjake. Naime, škrob iz krumpira djeluje smirujuće i ublažava ih. Očistite krumpir, narežite na ploške i stavite ih na područje oko očiju. Ostavite da djeluju pet minuta.

Voda i sol

Napravite ovaj jednostavan piling koji će poslužiti kao spas u zadnji čas. Tri žlice hladne vode i jednu žlicu morske soli. Dobro promiješajte ali ne otapajte sol. Ovim pripravkom napravite brzinski piling. Isperite i namažite lice hranjivom kremom.

Maslinovo ulje

Ako želite malo osvježiti kožu vrata lica i dekoltea, zagrijte maslinovo ulje i laganim pokretima masirajte željena područja. Potrebno vam je desetak minuta.

Maslac

U ove hladne dane i naši nokti gube sjaj i elastičnost. Maslac je super rješenje ako vam se da uporno masirati nokat i kožicu oko njega maslacem. Nakon par dana primijetit ćete razliku.

Majoneza

Nanesite majonezu na kosu i ostavite da stoji otprilike 15 minuta. Nakon toga kosu morate dobro oprati ali regenerator nije potreban. Već nakom prvog tretmana primijetiti ćete kako vam je kosa glatka i svilenkasta.

ordinacija.hr

Komentari

komentara