Ljepota

Super trik – Malo mrkve ukrotit će sve neposlušne vlasi!

Napisao admin

Po zimi se kosa lako naelektrizira, a spasiti je može pravilna prehrana koja uključuje beta-karoten i vitamin C, a u gužvi pomaže i običan sprej za kosu.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Niske temperature zraka, vjetar i prekomjerno češljanje mogu stvoriti nakupine negativnih iona na vlasima te kosa, puna statičkog elektriciteta, izgleda razbarušeno. Kako biste se oslobodili negativnih iona, tijekom zime upotrebljavajte blagi šampon za suhu kosu te nakon pranja obvezno nanesite regenerator.

Prije češljanja četku poprskajte sprejom s antistatičkim djelovanjem, savjetuje Roberta J. Hawk, američki dermatolog u Billingsu. Prehranu obogatite magnezijem, esencijalnim masnim kiselinama, vitaminom C i beta-karotenom te ćete prirodno nahraniti kožu iznutra, a tako će i kosa zablistati. U zimsku prehranu ubacite i tamnu čokoladu, losos, naranče, mango te mrkvu.

Pakung za suhu kosu od avokada

Pomiješajte avokado s po dvije žlice lagano zagrijanog repičina i maslinova ulja. Umasirajte u kosu i navucite plastičnu kapu za tuširanje te ostavite da djeluje 15 minuta. Isperite mlakom vodom.

24sata.hr

Komentari

komentara