Ljepota

Pogled koji želite – Makeup trikovi za isticanje svih oblika očiju (FOTO)

Napisao admin

Bademasti oblik očiju podnosi sjenila u svim bojama, istaknutim, oblim očima pristaju samo svijetle nijanse, a spuštenim kapcima mačkasta linija tušem.


Kim Kardashian (Foto: Arhiva)

Bademasti oblik

Bademasti oblik očiju je najzahvalniji zato što podnosi gotovo sve nijanse sjenila. Najviše će doći do izražaja uz jarke boje samo na gornjem kapku ili s tankom linijom tuša u mačkastom stilu. Za vizualno veći pogled preporučuje se nanošenje sjenila u tri tona, svjetliji tonovi na području ispod obrva, srednje tamni na kapcima, dok najtamnija nijansa ide na vanjske kutove. Sjenčanje će privući pažnju na oči i povećati ih.

Udubljene oči

Upale oči istaknut će svijetle nijanse sjenila, dok tamne treba izbjegavati. One se nanose na kapke, a luk uz obrvu preporučuje se istaknuti toplim tonovima koje će vizualno naglasiti oči. Pogled će otvoriti i linija tuša ili olovke, ali treba biti jako tanka.

Blizu postavljene oči

Blizu postavljene oči vizualno će razmaknuti svijetle nijanse sjenila u unutrašnjim kutevima očiju. Preporučuje se postupno potamniti nijanse sjenila od unutrašnjeg prema vanjskom kutu kapka, a s tušem treba biti jako oprezan. Najbolje ga je nanijeti od sredine kapka prema vanjskom rubu.

Široko razmaknute oči

Široko razmaknute oči može se približiti uz prave nijanse sjenila. Tamne tonove treba nanijeti od unutrašnjeg kuta oka do sredine, a od sredine prema vanjskom kutu svjetlije nijanse. Boje treba stupnjevati tako da prijelaz ne bude previše vidljiv.

Izdužene oči

Kod ovog tipa, kapci se jedva vide i gotovo da se stapaju s područjem ispod obrva. Da bi se vizualno otvorio pogled, treba uz liniju obrve nanijeti svijetlu nijansu sjenila, a ispod toga nježan i topao ton nekoliko nijansa tamniji od sjenila koje ste nanijeli uz obrvu. Potom se na kapak nanosi ista svijetla nijansa kao uz obrvu, ali u okomitim potezima koji će raširiti oči.

Izbuljene oči

Za izbuljene oči najbolje su neutralne nijanse sjenila. Njih se nanosi uz donju liniju kapka kako bi se skrenula pozornost s gornjeg na donji dio očiju. Tuš ili olovku treba izbjegavati zato što će uokviriti oči, a umjesto njih preporučuje se koristiti umjetne trepavice. 

Spušteni kapci

Spuštene vjeđe stvaraju sjene na kapcima pa tamne nijanse sjenila nisu najbolji izbor. Preporučuju se svijetli tonovi i mačkasta linija tuša. Olovku ili tuš treba lagano zaviti prema gore kako bi se kapci vizualno podigli, a pogled otvorio.

24sata.hr

Komentari

komentara