Ljepota

Odlični za njegu – Učinite ovih pet stvari i imaćete lijepu i zdravu kosu

Napisao admin

Ako ste umorni od neprestane borbe sa suhom i oštećenom kosom, vrijeme je da okončate tu bitku i konačno dobijete sjajnu, zdravu kosu kakvu ste oduvijek željeli. To možete postići u pet jednostavnih koraka.


Kosa (Foto: Cure.ba)

Pojačajte svakodnevnu hidrataciju

Kada vam je kosa suha, bilo zbog sunca ili prekomjernog tretiranja, prvi korak ka popravljanju oštećene kose je da kosi povratite izgubljenu hidrataciju. Svaki dan, bilo na suhu ili mokru kosu, nanesite hidratantnu kremu, fokusirajući se na deo od sredine kose do vrhova gdje se pojavljuje većina oštećenja Ne samo da će vam kosa biti sjajnija i izgledati zdravije, već ćete umanjiti pojavu “odbjeglih” vlasi.

Duboka regeneracija

Na nedjeljnoj ili mjesečnoj bazi, zavisno od toga koliko vam je kosa oštećena, napravite duboku regeneraciju kako biste se pobrinuli za svoju oštećenu kosu. Nakon nanošenja šampona, nanesite proizvod za duboku regeneraciju i kosu umotajte u plastičnu kapicu te ostavite 30-45 minuta da hidratantni sastojci dospiju u samu srž vlasi. Kosu zatim dobro isperite. Ovakvi tretmani kosu će dubinski nahraniti i vremenom poboljšati njeno sveukupno stanje.

Eliminišite perut i suho teme

Ako ste proveli previše vremena pod jakim suncem, rezultat može biti suho teme sa pojavom peruti. Kako biste popravili oštećenu kosu, potrebno je eliminisati perut i koristiti blagi šampon protiv peruti . On će kosi dati potrebnu mekoću i delikatno očistiti teme i ublažiti iritacije. Teme se nakon toga može vratiti u zdravo i mirno stanje koje je temelj za snažnu i zdravu kosu.

Koristite proizvode za pojačavanje sjaja

Kroz ovaj proces popravljanja uništene kose, svejedno treba uređivati svoju kosu u lijepe frizure. Ključ je korištenje proizvoda za stilizovanje kose koji imaju sastojke za povećanja sjaja kose, a koji će vaše uništene vlasi zaštititi od vrućih tretmana, vratiti im hidrataciju i učiniti ih glatkim. Uza sve to, istovremeno ćete moći da napravite frizure koje možete nositi na svakodnevnoj bazi. Izaberite proizvode koji su rađeni na uljnoj bazi koji ne sadrže alkohol koji dodatno isušuje kosu.

Unaprijedite opšte zdravlje

Stara izreka kaže: Ono si što jedeš. Istina iza te rečenice je, vašem tijelu je potrebna briga i dovoljan unos potrebnih nutrijenata za optimalno održavanje zdravlja tijela. Laneno i riblje ulje u tome vam mogu znatno pomoći, a pozitivni sastojci odraziće se na vašu kosu i kožu.

B92

Komentari

komentara