Ljepota

Svima je dostupna, nije opasna po zdravlje – Pet trikova sa sodom bikarbonom za ljepotu

Napisao admin

Soda bikarbona osim za kuhanje i pranje može biti i tajni sastojak za ljepotu, prenosi magazin.ba.


Soda bikarbona (Foto: Cure.ba)

Evo nekoliko jednostavnih trikova koji mogu svakoj ženi pomoći da sačuvaju svoju ljepotu.

Maska za lice

U blenderu pomješajte kašiku sode bikarbone, dvije kašike ovsenih pahuljica i malo meda. Vode dodajte onoliko koliko je potrebno da se dobije gusta smjesa. Masku nanesite na lice i pustite da djeluje 10 minuta, nakon toga operite.

Protiv mitisera

Mitisere takodje možete pobijediti ovim prirodinim trikom. Malo gela za umivanje pomiješajte sa kašikom sode bikarbone i kašikom soli. Nanesite na suhu kožu i sačekajte pet minuta.

Čišćenje lica

Stavite malo sode bikarbone na dlan, dodajte par kapljica vode i utrljajte na lice. Nakon toga isperite. Pazite da vam smjesa ne uđe u oči, jer će vas peći.

Pedikir

U toplu vodu stavite dvije ili tri kašike sode bikarbone i par kapi nekog esencijalnog ulja (pokušajte sa lavandom jer je dobra za opuštanje). Stopala natapajte petnaestak minuta uz nježan piling.

Za skidanje lažnog tena

Kreme za samopotamnjivanje često ostavljaju ružne fleke na tijelu, posebno ako ih ne upotrijebite pravilno. Soda bikarbona je dobro rješenje da se to izbjegne. Sok jednog svježeg limuna i par kašika sode bikarbone i dobićete gustu pastu. Iskoristite je ako piling i istrljajte tijelo dok fleke ne nestanu. 

cure.ba

Komentari

komentara