Ljepota

Lijepa za 10 minuta – Ne prihvaćamo ispriku da se ne šminkate jer nemate vremena

Napisao admin

Za šminkanje vam je dovoljno samo desetak minuta.


sminka (Foto: Cure.ba)

7:20 Tekući puder 

Na kožu u tankom sloju nanesite zaštitnu ili dnevnu kremu. Dobro je utapkajte prstima, a višak uklonite pritiskom papirnate maramice na lice. Uz pomoć vlažne spužvice nanesite i dobro razmažite tekući puder.

7:21 Korektor

Eventualne podočnjake, prištiće ili ožiljak prikrijte korektorom. Odaberite korektor koji je nijansu svjetliji od tekućeg pudera. Ako ga koristite za prištiće, poželjno je da ima antiseptičko djelovanje.

7:23 Puder u prahu

Učvrstit ćete podlogu za šminku i koži oduzeti sjaj. Puder u prahu  nanesite velikom četkom na lice i pažljivo uklonite višak. Pazite na rubove pudera, ne smije se vidjeti ni uz izrast kose, ni na čeljustima.

7:24 Sjenilo

Pažljivo osjenčajte kapke igrajući se različitim tonovima iste boje, ali i različitim bojama, u skladu s bojama odjeće. Raspored svjetlijih i tamnijih tonova odredite prema obliku očiju.

7:25 Tuš

Tamnijom bojom sjenila, posebnim štapićem ili tušem naglasite liniju oka. Na vanjskom kutu neka crta bude deblja, a uz unutarnji posve tanka.

7:27 Maskara

Trepavice dva puta premažite maskarom: namažite ih, pa kratko ostavite da se osuši i potom ponovo namažite. Ne zaboravite ni donje trepavice.

7:28 Ruž

Olovkom iscrtajte rub usana, a usput im i korigirajte oblik. Našminkajte usnice ružem: želite li da budu sjajne i da djeluju punije, na sredinu stavite sjajilo.

7:29 Rumenilo

Na kraju nanesite rumenilo. Osjenčajte obraze, ako je nužno blago korigirajte oblik lica. Kistom taknite sljepoočnice, čelo s obje strane i bradu.

7:30 Spremni ste za pokret

 

cure.ba

Komentari

komentara