Ljepota

Noćna mora svake žene – Pet strategija za obračun s celulitom

Napisao admin

Ni činjenica da ga ima 90 posto žena nije velika utjeha kada, umjesto da ponosno pokažete svoje zategnuto tijelo, birate garderobu koja će sakriti nabore od celulita. Vrijeme je da si prestanete prebacivati ​​i usvojite nekoliko savjeta, a onda će baš svaka odjevna kombinacija biti kao stvorena za vas!


Celulit (foto: cure.ba)

1. Dijeta

Zasićene masti kakve nalazimo u brzoj hrani i prženim jelima trebalo bi potpuno izbjegavati, baš kao i alkohol i rafinirani šećer. Kada jedete voće i povrće, tijelo dobiva vitamine i hranjive tvari koji hrane kožu i pomažu osloboditi organizam od štetnih tvari. Puno vode pomoći će koži da ostane hidratizirana i elastična.
2. Fizička aktivnost

Vježbanjem se tijelo oblikuje i oslobađa viška masti. Također, vježbanje će učiniti kožu savitljivom i ublažit celulit. Idite u šetnju, na trčanje, vožnju bicikla ili plivanje jer će tako ostvariti najbolje rezultate.
3. Odjeća

Pretjerano uska odjeća može usporiti cirkulaciju i tako pridonijeti pojavi celulita. Važno je imati dovoljno široko i udobno donje rublje jer će to spriječiti nakupljanje masti ispod kože. Na tržištu se može naći i posebna odjeća protiv celulita koja poboljšava protok krvi i limfnu funkciju istodobno maskirajući postojeću narančinu koru.
4. Kreme

Znate i sami da postoji mnogo različitih krema i gelova koji obećavaju rješenje problema. Kreme ulaze duboko u kožu, stimuliraju cirkulaciju i pridonose rastu vezivnog tkiva. Važno je redovito koristiti preparate, a prednost se daje kremama od prirodnih sastojaka i bez jakih kemikalija.
5. Masaža

Masaža pomaže da se nakupljena mast rasporedi i poboljša protok krvi u celulitom zahvaćenim dijelovima tijela. Maser pritom može koristiti samo ruke ili posebne sprave namijenjene upravo regulaciji celulita. Kako učinak ne bi bio kratkoročan, potrebno je redovito odlaziti na tretmane.

cosmopolitan.hr

Komentari

komentara