Ljepota

Prikrivanje tragova starenja – Antiage trikovi koje su osmislili make-up umjetnici

Napisao admin

Prikrivanje tragova starenja na licu postalo je lakše uz antiage trikove koje su osmislili make-up umjetnici koji sređuju Kate Winslet, Jennifer Lawrence i Annu Paquin.


šminkanje (foto:cure.ba)

Istaknite oči 

“Otvorite” oko tako što ćete krejonom ili sjenom iscrtati tanku liniju iznad gornjeg kapka. Izbjegavajte da uokvirite donji kapak jer oči izgledaju manje i ističete podočnjake. Koristite tople boje sjena da osjenčite gornji kapak, a izbjegavajte metalik i sive nijanse koje će istaći tamne kolutove oko očiju. 

Popunite obrve 

Bujne, pune obrve su obilježje mladosti. Kako starimo dlake na našem tijelu se prorjeđuju i postaju tanje. Zato obrve popunite sjenom za oči, odaberite nijansu koja je negdje između boje vaše kože i vaših obrva. 

Zagrijte kožu bronzerom 

Bronzer se nanosi na nos i obraze, a dodatni sloj se stavlja na jagodice kako bi izgledale kao izvajane, savjetuju profesionalni šminkeri. Izgledaćete preplanulo i nekoliko godina mlađe.  

Probajte roze karmine 

Bogata boja na usnama, a pogotovo svijetlo roza nijansa čini da vaša koža izgleda svježije. Roze karmin izbjegavajte jedino ako vam je koža lica rumena.

vijesti.ba

Komentari

komentara