Ljepota

Osušite kosu tako da bude top stilizovana: Trikovi uz koje vam frizer više neće trebati!

Napisao A. K.

Postanite sami svoj majstor. Naučite trikove frizera i neka vaša kosa uvijek izgleda perfektno.

Modni trendovi zagovaraju što prirodniji izgled kose, što znači da je što manje treba peglati, fenirati, uvijati

Iako treba da izgleda kao da ste je samo osušili i izašli iz kuće, ali sa druge strane mora biti njegovana i u tim okvirima stilizovana.

Ali budimo iskreni, kosi je ipak potrebno malo stilizovanja da bi ona ozgledala lijepo iako je “samo” osušena. Evo kako da postignete silizovanu-nemarnu frizuru u zavisnosti od tipa kose.

Prava kosa

Ako imate pravu kosu, a želite da postignete nemaran izgled, a da pri tome vaši krajevi ne izgledaju suho, potrebno je da nakon pranja kose na nju nanesete sredstvo za volumen, i češljate je dok je skroz ne razmrsite. Nakon toga ispletite dvije labave pletenice i ostavite kosu da se osuši. Kada se kosa osuši, raspletite pletenice i dobit ćete blago talasastu kosu, piše “Stil“…

Kovrdžava kosa

Imate kovrdžavu kosu i ne znate kako da imate definisane lokne bez previše truda. Naš savjet je da tokom pranja kose stavite regenerator, onda kosu rasčešljajte rijetkim češljem i isperite. Onda iscijedite višak vode, a zatim stavite preparat za kovrdžavu kosu koji se ne ispire, čime ćete potići dodatnu vlažnost kose. Potrudite se da preparat bude ravnomjerno nanesen na sve vlasi. Za dnevnu varijantu stilizujte kosu u jednostavnu visoku punđu. Kada budete pustili kosu, imat ćete sjajne, definisane lokne.

Talasasta kosa

Šta god da radite, nemojte brisati talasastu kosu kada je vlažna – na taj način sigurno biste uništili dsfinisane talase. Umjesto toga, pratite ovaj jednostavan trik i izbjegavajte da dodirujete kosu. Za savršene meke talase, počnite nanošenjem ulja na krajeve. Onda stavite kosu iza ušiju i zakačite je tako metalnim šnalama da biste postigli dodatno prelamanje kose. Kosu ostavite da se tako osuši. To je trik profesionalnih stilista.

 

Komentari

komentara