Ljepota

Zabrinjavajući trend – Djevojke žele 'razmak između butina'

Napisao admin

Širom svijeta ovih dana preovladava jedan veoma neobičan trend. Naime, većina mladih djevojaka se izgladnjuje kako bi stvorile „razmak među butinama“, po uzoru na svjetske modele.


djevojka (foto: cure.ba)

Tinejdžerke širom svijeta ovih dana pod haš tagom „thigh gap“ tvituju o svojim napornim dijetama u nastojanju da postignu prostor među butinama, tako da se one međusobno ne dodiruju. 

„Iako veoma zabrinjava, vjerujem da je to samo trenutni trend. Ako pogledamo unazad imali smo trendove trbušnjaka, guze Pipe Midlton, tako da je ovo samo još jedan u nizu“, rekla je psihoterapeut Kimberli Mofe za vijesti kanala CTV dodajući da je to zaista uznemiravajuće. 

Ona je takođe istakla da žene često ignorišu svoje genetske predispozicije. Neke od njih mogu čitav život živjeti zdravo i nikada ne postići izgled „razdvojenih butina“, što je sasvim normalno. 

„Najgore je što društvene mreže ovakve trendove još više podstiču, a to je veoma opasno i može rezultovati poremećajem u ishrani. Vi počinjete dijetu stremeći ka zdravijem životu, a očas posla se situacija preokreće i nezdrava dijeta preuzima kontrolu nad vašim životom“ 

Tijelo nikada ne smijete posmatrati kao uspjeh, već način života, rekla je ona te je za primjer uzela Bijonse koja nema „razmak između butina“, ali je i dalje prelijepa žena. 

„Žene koje se ne osjećaju lijepim iznutra prate ovaj trend, a misle da je Bijonse već lijepa pa njoj to ne treba. Ali, vidite problem je u tome što i kada postignete taj željeni izgled vi i dalje nećete biti dovoljno dobri sebi“, kazala je. 

Veliku ulogu u kreiranju svesti djevojaka imaju i roditelji, pa se savjetuje da se mlade djevojčice upišu na fizičke aktivnosti kako bi im se usmjerila pažnja na nešto zdravo, što će kasnije postati njihov način života na koji ovakvi trendovi neće moći da utiču. 

B92

Komentari

komentara