Ljepota

MAJKE, OBAVEZNO POGLEDAJTE: Morate ih baciti jer su otrovne! Njena kćerka je dobila alergiju zbog nečega što koristi većina djece!

Napisao H. H.

Ovih dana na Facebooku se širi virtualni post mame koja želi da upozori ostale roditelje. Nakon što je njena kćerka imala alergijsku reakciju na popularne žitarcice, željela je da informiše sve roditelje o štetnim hemikalijama koje se nalaze u dječijim grickalicama.

Kada je Misty Lyn prvi put vidjela da se osip širi po dječijim nogama, bila je šokirana i nije imala pojma šta je to moglo prouzrokovati. Bila je uplašena da je mala Harper se zarazila nečim otrovnim.

Njena kćerka, Harper je samo probala popularne žitarice “Aplle Jacks” prvi put to jutro. To je bio trenutak kad je Misty shvatila da su žitarice vjerovatno prouzrokovale osip.Tog trenutka je odlučila da uradi neka istraživanja na ovim žitaricama i ono što je otkrila šokiralo ju je.

97487_zita

Zabrinuta mama je napisala “Morala sam da Harper danas odvedem doktoru. Nisam imala pojma od čega je dobils osip dok mi Steve nije rekao da je to jutro prvi put jela žitarice. Jadna djevojčica! Uradila sam neka dodatna istraživanja o tome i evo šta sam otkrila. “Apple Jacks” žitarice imaju najpopularnije hranjive boje koje prouzrokuju promjene ponašanja kod djece: njihova koža poprima žute i crvene fleke…

Misty je odlučila da upozori sve roditelje na opasne proizvode koji se mogu pronaći u marketima. Također je napisala: “Ove hranjive boje su sada nelegalne u Europi, ali su dopuštene bez ikakvih problema u Americi”. Možda neki roditelji se neće obazirati na ovo upozorenje ali osip kod ove djevojčice je jasan dokaz da žitarice sadrže hemijske i umjetne boje koje sigurno mogu prouzrokovati alergijske reakcije.”

Molim vas podijelite ovo sa svim roditeljima koje poznajete. Ako mi ne progovorimo o ovim opasnim hranjivim bojama, ko će drugi ” zaključila je ona na kraju.

Izvor:

 

Komentari

komentara