Ljepota

Profesionalna masaža vagine je sve popularnija među ženama, evo zašto toliko uživaju u njoj

Napisao H. H.

Ako ste odmah pomislili na masažu sa ‘sretnim završetkom’, u krivu ste. Ovo je nešto sasvim drugo

Masaža je odličan način kako se opustiti, riješiti se stresa i zaboraviti na probleme, a većina nas pod ovim podrazumijeva masažu vrata, leđa i eventualno nogu. No, sve više žena odlučuje se na masažu specifičnog dijela tijela koje vam nikada ne bi palo na pamet – međunožja.

Da, da, takozvana Yoni masaža sve je popularnija među ženama, piše uk.style.yahoo.com, a uključuje dodirivanje, duboko disanje i penetraciju prstom (ako klijentica to želi). Međutim, poanta svega nije orgazam već oslobađanje ’emocija’ koje mogu biti zarobljene unutra, objašnjava stručnjakinja Isis Phoenix iz SAD-a koja i sama radi ovu vrstu masaže.
Neke žene dožive orgazam što nije ništa loše

“Yoni masaža je ceremonija u kojoj je žena pozvana da iskoristi dodir na svojoj vulvi. Kada pozovemo dodir, dobivamo priliku da se energetski očistimo. Najveća korist ove masaže je upravo osjećaj mudrosti koju dobivaju putem dodira”, rekla je Isis. Dodala je da neke žene čak dožive orgazam, što je pozitivno i nemaju se čega sramiti.

Neki stručnjaci čak tvrde da ova masaža može pozitivno utjecati na seksualni život žene. “Logično je da djeluje jer sve što ubrzava protok krvi u zdjelici, povećava osjetljivost, uzbuđenje i podmazivanje vagine. Upravo zato je i postizadnje orgazama olakšano”, objasnila je Mary Jane Minkin, profesorica na Yale School of Medicine.

Bez obzira što vjeruje kako je ova masaža dobra, sumnja u to da se njome možemo osloboditi stresa: “Ne čini mi se da diranjem međunožja možemo osloboditi svoje emocije, ali ako poboljšava seksualni život, onda je dobra i za vašu vezu, odnosno lišava vas emocionalnog stresa”, dodala je Minkin.

Komentari

komentara