Ljepota

KORISNI TRIKOVI – Šminka za sve prilike

Napisao admin

Način na koji se šminkate dosta govori o vama samima. Da li ste nemarne ili temeljne. Da li ste pomalo ekscentrične, stidljive ili baš volite da privlačite poglede. U svakom slučaju, šminka bi trebalo drastično da se razlikuje u zavisnosti od prilike za koju se šminkate. Ne dozvolite da na poslu izgledate kao da ste krenule u večernji izlazak, a potrudite se da u nekoj večernjoj prilici, uz pomoć jače i svjetlucave šminke, zablistate u punom sjaju.


šminkanje (foto:cure.ba)

Šminka za posao 

 Oprezno! Sa šminkom za posao nemojte pretjerivati, jer rizikujete da izgledate napadno. Zasigurno vam nisu potrebni prijekorni pogledi šefova i došaptavanja kolega iza vaših leđa. Imajte na umu da je uredan, a ne atraktivan izgled u kancelariji imperativ. Najsvježije ćete izgledati ukoliko ten dovedete do savršenstva. A to najlakše možete učiniti – puderom i korektorima. Za potpuno prirodan izgled potrebno vam je malo tečnog pudera, pudera u kamenu za matiranje T zone, korektora na kritičnim tačkama i maskare. 

Savršen ten je neophodan za svjež i nježan izgled 

Čeka vas važna prezentacija ili sastanak? U tom slučaju malo jača šminka je bolja opcija. Ipak, opredijelite se da istaknete samo jedan adut. Naglašene oči su nešto diskretnije od naglašenih usana, stoga je ta opcija i naš prijedlog. Naglasite trepavice. Igrajte se sjenkama. Na jagodice stavite malo rumenila, a u unutrašnji ugao oka, kako biste ga vizuelno uvećale, svijetlu, sjajnu sjenku za oči. Jedino što vam je još potrebno jeste sjaj za usne u nekoj nude nijansi i spremne ste za nove poslovne pobjede. 

Malo sjaja na vašem licu otklanja znake umora 

Šminka za dan 

Ukoliko se opredijelite za moderan autfit, potrudite se da svoju šminku uskladite sa njim. Oči naglašene oštro iscrtanim linijama uvijek su dobra opcija. Kreoni su već dugo jedan od najupotrebljivanijih make-up proizvoda, a prije nekoliko sezona nam se u velikom stilu vratio i obožavani ajlajner. Najpopularniji je crni, ali ima ga i u drugim interesantnim bojama. Zato na oči slobodno stavite i malo boje i osvježite svoj izgled. Ipak, umerenost je ključna, jer će se svaka vaša eventualna greška u šminkanju jako dobro vidjeti na dnevnom svjetlu. 

Uz moderan autfit smelo kombinujte boje i oštre linije 

Ako je pak romantičan izgled ono što preferirate u dnevnim varijantama, nastojte da svakim odjevnim predmetnom, aksesoarom, ali i šminkom ispratite tu modnu priču. U tom slučaju, vaša šminka mora biti nježna i ženstvena. Sjenke za oči u bojama zemlje ili kože daju najprirodniji, a opet savršen izgled. Kako biste svom izgledu dodale dozu glamura i prefinjenosti, oči uokvirite tamnom olovkom. Boju karmina ili sjaja za usne obavezno uskladite sa bojom senke za oči, pa birajte slične nijanse. 

Nježne boje za postizanje ženstvenog i romantičnog izgleda 

Šminka za veče 

Kada je večernja šminka u pitanju, gotovo sve je dozvoljeno. Krši se i ono čuveno beauty pravilo – naglašene ili oči ili usne. Ipak, ne pretjerujte kako na kraju ne biste izgledale kao da ste krenule na maskenbal. Ukoliko stavljate jači (crveni, narandžasti, jarkoroze) karmin, oči iscrtane ajlajnerom u stilu pedesetih će biti sasvim dovoljno istaknute. Ovakav izgled je savršen za neku romantičnu večeru pod svjećama ili zabavu kod prijatelja. 

Poput filmske dive – savršena kombinacija crnog ajlajnera i jarkog karmina 

Za izlazak u klub je najbolje izabrati šminku koja će akcenat baciti na vaše oči. Smokey eyes efekat ćete postići nanošenjem sjenki za oči svijetlih nijansi u unutrašnji i izuzetno tamnih nijansi u spoljašnji ugao oka. Dakle, ukoliko volite večernju šminku, paleta sjenki za oči od bijele, preko sive do crne boje vam je neophodna u neseseru. Kažu da tamna sjenka oči vizuelno smanjuje, ali za izlazak u klub najefektniji je onaj “pogled ispod obrva” izgled koji ćete sa ovakvom šminkom svakako postići. Ah, da… bronzeri i rumenila su, uz jako našminkane oči – obavezni.

cure.ba

Komentari

komentara