Kuća i hrana

Uz krompir i paprike – Mesna rolada punjena gljivama i lukom

Napisao admin

Mesne rolade su jela u kojem će doći do izražaja sva maštovitost i umijeće svake kuharice, jer je mogu puniti s bezbroj kombinacija. Mi vam predlažemo varijantu s gljivama i lukom. Servirajte uz pečeni krumpir i salatu od pečenih paprika.


mesna rolada (foto:cure.ba)

Priprema: 

Pomiješajte mljeveno meso, jaja, crvenu papriku, sol, papar, jedan nasjeckani češanj češnjaka, malo nasjeckanog peršina i četiri žlice krušnih mrvica. Ovu smjesu ostavite pola sata u hladnjaku. 

 

Dinstajte sitno nasjeckani luk (sve vrste luka). Dodajte šampinjone i peršin. Posolite, popaprite, ako želite zalijte i bijelim vinom. Ostavite da pirja na laganoj vatri 15 minuta, samo pazite da tekućina ne ispari. 

 

Smjesu mesa, ne pretanku, raširite na aluminijsku foliju. Po mesu rasporedite smjesu s gljivama. Ako je u smjesi još uvijek dosta tekućine, ubacite razmrvljenu krišku kruha. 

 

Savijte u rolu, stavite u kalup za pečenje i pecite na 200 stupnjeva oko 1 sat. Nakon 40 minuta, maknite foliju i pustite da se mesna rolada zapeče. 

 

Ako želite, uz roladu možete ispeći, krumpir, luk i papriku koje ćete posložiti u isti kalup. 

cure.ba

Komentari

komentara