Kuća i hrana

Onkolozi otkrili koje su namirnice skroz izbacili iz ishrane: Profesor Moris imao je važnu poruku

Napisao H. H.

Ključ za pravilnu ishranu je izbjegavanje svakodnevnih iskušenja.

Recept za savršeno zdravlje ne postoji, ali hrana može da pomogne da se osjećamo bolje i da se rizik od raznih oboljenja smanji. Onkolozi su podijelili sa nama kako izgleda njihoiva ishrana i koje su to namirnice zauvijek izbacili iz ishrane, a koju hranu preporučuju.

Bijeli hljeb i prerađeni proizvodi od mese su obično puni aditiva i nisu dobra opcija. Takođe, brza hrana je zabranjena, ukoliko želite da vam zdravlje bude na visokom nivou, složni su ljekari.

Onkolog iz Denvera, dr. Robert LaPorte kaže da ne jede puno procesuiranog mesa i izbjegava tjestenine. Kolače jede rijetko, jer su puni šećera.

“Ključ za pravilnu ishranu je izbjegavanje svakodnevnih iskušenja”, kaže profesor Mark Moris iz Los Anđelesa. Izbacivanje masnih i slatkih grickalica je ključno. Grickalice su pune loših masti, šećera, ali i aditiva, a svi oni zajedno loše utiču na organizam. Ako imate napade gladi, uradite što i on – pojedite malo tunjevine. One su pune vitamina i minerala, a zasitiće vas brzo.

“Crveno meso treba smanjiti i jesti jako rijetko, dok je ono prženo potpuno zabranjeno. Ono nije nimalo zdravo”, naglašava dr Čarls Kas.

Koje namirnice se nalaze na listi poželjnih? Evo koju hranu preporučuju:

“Pazim na unos proteina i vlakana, pa se trudim da svakog dana pojedem do 5 voćki ili nekog povrća, vjerujem da su svježe namirnice odličan način prevencije od raznih bolesti”, kaže dr. Džordan Berlin.

Onkolozi preporučuju i pojačan unos ribe, jer sadrže omega 3 masne kiseline koje su dokazano dobre za srce, crijeva i krvni sistem.

Dr Majk dodaje i da je dobro jesti i dosta orašastih plodova, zbog sadržaja vlakana, omega 3 masnik kiselina i dobrih masnoća. Dobar izbor je i govedina, piše “Stil“.

Komentari

komentara