Kuća i hrana

Zbog ove male izmjene u receptu ćete krompir salatu jesti svaki dan

Napisao H. H.

Krompir salatu mnogi izbjegavaju zbog jakog mirisa luka. Iz tog razloga, posebno oni koji luk ne vole, ovu salatu spremaju na malo drugačiji način.

Sastojci:

1 kg krompira
1 veći krastavac (oko 250 gr)
suhi začin
sirće
senf
brašno
maslinovo ulje
mirođija
peršun
Priprema:

Obarite u slanoj vodi oljušten krompir isječen na kolutove ili kockice po želji. Par kolutova izgnječite, dolijte vodu od kuhanja i razmutite kašičicu brašna pa zakuhajte sa suhim začinom, piše “Kurir“.

Kad se ohladi, u preliv dodajte jabukovo sirće i senf po ukusu. Oljuštite i isjecite krastavac, pomiješajte sa ohlađenim krompirom i prelivom, dodajte peršun, mirođiju, so i biber po ukusu, kao i maslinovo ulje.

Dobro rashladite, pa servirajte dekorisano režnjevima zelene paprike i kolutovima paradajza.

Komentari

komentara