Kuća i hrana

3 načina da sterilišete tegle za zimnicu: U mikrotalasnoj je sve gotovo za 30 sekundi!

Napisao H. H.

I najmanja prljavština može da utiče na sigurnost i rok trajanja zimnice.

Ako želite da vaša zimnica potraje i ne pokvari se, osim kvalitetnih sastojaka važna je i priprema tegli u kojima ćete je čuvati.

Prvo što treba da uradite jeste da ih temeljno operete deterdžentom i vodom ili ih kratko prokuhate u vodi u koju ste dodali malo alkoholnog sirćeta. Potom slijedi sterilizacija, a ona može da se uradi na nekoliko načina:

Starinski u rerni

Vrlo efektna tehnika za sterilizaciju tegli jeste u rerni. Složite tegle na veliki pleh, na čist ubrus, sipajte oko 2 cm vode i zagrijte na 125 stepeni. Nakon što voda počne da vri , izvadite tegle iz rerne. Poklopce možete da sterilišete na isti način, ali ih malo kraće držite u rerni.

Mašina za pranje posuđa

Napunite mašinu za pranje suđa čistim teglama i stavite na program ispiranja vrućom vodom. Ovo je posebno dobra metoda za tegle sa gumom i poklopce.

Mikrotalasna je najbrža

Ovu metodu koristite za obične tegle, ne one s gumiranim poklopcem i metalne poklopce. Tegle operite kao i obično, ali ostavite da budu malo vlažne. Stavite u mikrotalasnu na 30-45 sekundi, u zavisnosti od veličine tegle, piše “Stil“.

Komentari

komentara